Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Barn målar lok

Vinterns roligaste teckningstävling är här!

Rita hur nya X 2000-loket ska se ut. Din teckning kan pryda ett helt lok. Förstapriset är en buskul helg med hela familjen. Släpp loss fantasin! Rita och vinn!

Just nu gör SJ om X 2000-tågen helt och hållet

Men hur ska loket se ut på utsidan?

– Barn älskar att åka tåg, så självklart vill vi ha deras förslag på hur de tycker att loket i nya X 2000 ska se ut. Vi hoppas få många fantastiska och färgglada tävlingsbidrag, säger Anders Ekblom, samordningsansvarig på SJ för nya X 2000. Han är även utbildad bildlärare med examen från Konstfack, och ordförande i tävlingsjuryn som utser det vinnande bidraget. Första pristagaren kommer att få se sin teckning på hela långsidan och nosen på ett X 2000-lok.

Så här går tävlingen till:

Alla barn som är 6–8 år gamla under tävlingsperioden, 1 november 2017 till 28 februari 2018, kan delta i teckningstävlingen. Barn till anställda på SJ kan inte delta i tävlingen.

Tävlingen består i att ge förslag på hur nya X 2000-loket ska se ut. Rita utifrån din fantasi. Det kan se ut precis om du vill!

Vinnarna koras under mars 2018 och priserna delas ut under april–juni 2018. Vinnaren utses av en jury som leds av Anders Ekblom, samordningsansvarig för nya X 2000.

Förstapriset är en tågresa till Stockholm eller Göteborg tur och retur inklusive hotellövernattning en natt och besök på Gröna Lund/Skansen eller Liseberg/Universeum för vinnaren med familj. Vi utser också 20 andrapristagare.

Ladda ner pdf-filen som du hittar här bredvid. Den innehåller bilder på X 2000-loket. Pdf-filen kan du skriva ut och rita direkt på pappret eller använda filen i ett ritprogram. Sedan kan du skicka in papperet med post till oss eller så kan du skanna dokumentet och mejla in teckningen. Kom ihåg att din målsman måste skriva under och godkänna villkoren.

Du kan också rita helt på fri hand, men då kan vi inte garantera att hela din teckning får plats på ett X 2000-lok. Och tänk på att sidan på ett lok som teckningen ska pryda är cirka 17 meter bred och 3 meter hög.

Skisser och godkännande från målsman

Ladda ner pdf-filen genom att klicka på bilden. Och glöm inte att du måste skriva ut och skicka in pappret med målsmans underskrift för att få delta i tävlingen! 

Förstapriset är en resa för hela familjen, tur och retur med SJs tåg till Stockholm eller Göteborg med hotellövernattning plus besök på Gröna Lund eller Skansen i Stockholm eller Liseberg eller Universeum i Göteborg. Men lika häftigt som resan är det kanske att vinnarens förslag kommer att pryda ett riktigt X 2000-lok som rullar på spåren i en månad.

– Vi folierar tåget, det vill säga vi för över teckningen till folie som vi sedan klär in hela loket med. Det kommer att bli otroligt häftigt, säger Anders Ekblom.
 

X 2000 i vinterskrud

Nya lok fortsätter rulla in ... Tack Ebba, Frans, Birk, Leonardo, Ellie och Kalle!

Barn målar lok – Ebba

Konstnär: Ebba, 6 år.

Konstnär: Frans, 7 år.

Konstnär: Birk, 6 år.

Konstnär: Leonardo, 8 år.

Konstnär: Ellie, 6 år.

Konstnär: Kalle, 7 år.