Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

VägvisARen på Stockholm Central

VägvisARen – ett smart sätt att hitta rätt

Tillsammans med Google och Bontouch kan vi stolt presentera en uppdaterad version av VägvisARen – en funktion som hjälper dig att hitta på Stockholm Central.

2018 testade vi en första version av VägvisARen. Tack vare feedback från SJ Labs-användarna insåg vi att den versionen, som delvis byggde på QR-koder, inte uppfyllde våra resenärers behov. Nu har vi lämnat QR-koderna bakom oss och förbättrat VägvisARen med hjälp av den nya tekniken persistent Cloud Anchors. Läs mer om detta längre ner på sidan.

Just nu kan du testa VägvisARen när du befinner dig på Stockholm Central. Ladda ner vår app SJ Labs, prova och ge oss feedback så att vi kan fortsätta videareutveckla funktionen! Du lämnar dina synpunkter direkt i appen.

Hur hjälper VägvisARen mig?

Vi vet att många tycker att det är svårt att hitta på tågstationen. Och det kan kännas stressigt att gå och leta efter tåg och perronger via skyltar på en station man aldrig har varit på tidigare. VägvisARen guidar dig från vilken plats som helst i centralhallen på Stockholm Central till ett antal förbestämda platser på stationen. Med hjälp av kameran i din mobil listar VägvisARen ut var du befinner dig och vägleder dig till målet, den kortaste vägen, förbi alla eventuella hinder. Vägledningen sker genom AR-instruktioner som förstärker vekligheten.

Varför använder SJ Cloud Anchors?

AR är en av de tekniker som vi har identifierat som viktig i vår resa mot att bli Sveriges mest digitala bolag. Google gav oss tidig tillgång till persistent Cloud Anchors, den nya teknik som har använts till VägvisARen och som gör det möjligt att positionera en användare utan att använda QR-koder.

"It was a pleasure to work with SJ Labs. They were excellent collaborators – easy to work with and with a high bar for quality design. At their core, they are visionary about their users' transportation experiences." – Christina Tong, Product Manager för ARCore på Google.

Vad är Cloud Anchors?

ARCore Cloud Anchors API låter utvecklare skapa delade och bestående upplevelser i iOS och Android. Med hjälp av Cloud Anchors ("molnankare") kan enheter utifrån visuell data skapa en 3D-karta som ankare sedan kan placeras i. Ankarna sparas i molnet så att flera människor kan använda dem för att möjliggöra delade erfarenheter från den verkliga världen.

Vad är persistent Cloud Anchors?

Persistent Cloud Anchors är ankare som finns kvar en längre tid, detta möjliggör att digital information som är lagrad över den verkliga världen kan upplevas när som helst.

Läs mer om hur man kan använda persistent Cloud Anchors på Googles ARCore blogg eller se YouTube-klippet här på sidan.