Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Nya X 2000. Filmen kan ses i webbläsare, mobiltelefoner, tablet eller med VR-headset, till exempel Cardboard eller Samsung Gear VR. 

Virtual reality på nya X 2000

Utvecklingen av nya X 2000 har lämnat skisstadiet och nu börjar testandet av olika funktioner. För att testpersonerna ska kunna uppleva det nya tåget redan nu satsar vi på VR.

Premiärturen för det första nya X 2000 kommer att ske under tredje kvartalet 2018. Under år 2020 ska samtliga X 2000 ha fått ny inredning, nya stolar, ny bistro, nya digitala skärmar och nya tekniska system. Redan nu kan du provsitta de nya stolarna som testas på linjerna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.

 – Vi vill använda nya, spännande lösningar när vi utvecklar nya tjänster och produkter, säger Anna Fahlkrans, affärsutvecklare på SJ. Utvecklingen av nya X 2000 är en miljardsatsning och det är viktigt att kunder och personal på ett tidigt stadium kan ge synpunkter på det vi utvecklar. Senare i år kommer också all ny teknisk utrustning att testas. Därefter kommer designen av den nya bistrovagnen samt nya digitala skärmar.

Den som redan nu vill se hur de nya tågen kommer att se ut kan ta en titt på vår VR-film. Filmen, som har tagits fram av Rayvr och SJ Labs, tar dig med genom 2 klass, via bistron och vidare till 1 klass.