Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Om SJ Götalandståg

SJ Götalandståg ingår i SJ-koncernen som ett helägt dotterbolag till SJ AB och kör Västtågen sedan maj 2012 på uppdrag av Västtrafik, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken. Vid upphandlingen 2015 fick SJ Götalandståg fortsatt förtroende att köra trafiken till december 2024. Genom att lösa ut de tre möjliga optionsåren har avtalsperioden förlängts och sträcker sig nu in i december 2027. Ny upphandling för Västtågen har påbörjats under 2023.

Bolaget har närmare 800 medarbetare. Ledning, administration och trafikledning är placerad i Göteborg och åkstationer finns i Borås, Falköping, Göteborg, Lidköping, Nässjö och Uddevalla. På SJ Götalandstågs uppdrag ansvarar Alstom för fordonsunderhållet, som utförs i verkstäder i Falköping, Lidköping och två verkstäder i Göteborg.

SJ Götalandståg är en engagerad samhällsaktör som tillsammans med sina uppdragsgivare erbjuder trygga och pålitliga kollektivtrafikresor i Västsverige, med målsättningen att skapa de bästa förutsättningarna för nöjda och lojala kunder i hela regionen. Tillsammans bygger vi framtiden för västra Sverige!

Om Västtågen

Västtågen är regional- och pendeltågstrafiksystemet i Västsverige som trafikerar 121 stationer, till huvuddel i Västra Götaland med förgreningar till Örebro, Varberg, Säffle samt Nässjö (se förenklad linjekarta). En vanlig vardag körs ca 650 avgångar och varje år görs närmare 21 miljoner resor med Västtågen, som trafikeras med 109 fordon av olika fordonstyper.

Pendeltågslinjerna trafikeras främst av fordonstypen X61 och X11, på Kinnekullebanan körs dieselfordon av modell Y31 och på regionaltågsträckorna förekommer främst fordonstyperna X50-X53/Regina samt X12/X14. Under 2025 planeras 45 nya fordon, Zafiro Express – X80, börja tas i trafik. I takt med att X80 fasas in kommer fordonstyp X11 fasas ut.

Linjekarta Västtågen
Klicka för större bild.

Lediga jobb på SJ Götalandståg

Att jobba som tågvärd på SJ Götalandståg

Som tågvärd på SJ Götalandståg är du vårt ansikte utåt och möter våra resenärer på plattformen och ombord på Västtågen. Tillsammans med lokföraren är ni ett team som ser till att de som reser med oss får en behaglig och trygg resa. Under din arbetsdag möter du många härliga resenärer och kollegor. Det är ett varierat arbete där ingen dag är den andra lik.

Tågen rullar nästan jämt. Du möter våra resenärer tidigt på morgonen när de är på väg till jobbet eller sent på kvällen när de ska träffa vänner. Du har möjlighet att påverka deras reseupplevelse och underlätta deras vardag.

Välkommen med din ansökan!