Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Om SJ Götalandståg

SJ Götalandståg AB är ett helägt dotterbolag till SJ AB och ingår i SJ-koncernen. På uppdrag av Västtrafik, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken kör vi VästtågenVi är en engagerad samhällsaktör som tillsammans med vår uppdragsgivare erbjuder trygga och pålitliga kollektivtrafikresor i Västsverige.

SJ Götalandståg har kört Västtågen sedan maj 2012. Vid upphandlingen 2015 fick vi fortsatt förtroende att köra trafiken till december 2024. I augusti 2021 förlängdes den tiden till december 2025 och i januari 2023 avtalades om ytterligare ett optionsår till december 2026. Ny upphandling för Västtågen inleds under 2023.

Vår ledning, administration och trafikledning är placerad i Göteborg och åkstationer finns i Borås, Falköping, Göteborg, Lidköping, Nässjö och Uddevalla. På SJ Götalandstågs uppdrag ansvarar Alstom för fordonsunderhållet som utförs i verkstäder i Falköping, Lidköping och två verkstäder i Göteborg.

Vi har idag närmare 800 medarbetare som alla arbetar med målsättningen att skapa de bästa förutsättningarna för nöjda och lojala kunder i hela regionen. Tillsammans bygger vi framtiden för västra Sverige.

Om Västtågen

Västtågen är det samlade regional- och pendeltågstrafiksystem i Västsverige som Västtrafik, i samarbete med Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken, ansvarar för.

Västtågen trafikerar 121 stationer. Trafiksystemet finns till huvuddel i Västra Götaland med förgreningar till Örebro, Varberg, Säffle samt Nässjö (se förenklad linjekarta). En vanlig vardag körs ca 650 avgångar och varje år gör våra resenärer drygt 20 miljoner resor (2019). 

Västtågen trafikeras med 109 fordon av olika fordonstyper. Pendeltågslinjerna trafikeras främst av fordonstypen X61 och X11, på Kinnekullebanan körs dieselfordon av modell Y31 och på regionaltågsträckorna förekommer främst fordonstyperna X50-X53/Regina samt X12/X14. Under 2023 planeras 45 nya fordon, Zafiro express, börja tas i trafik. I takt med det kommer X11:orna att fasas ut.

Linjekarta Västtågen
Klicka för större bild.

Lediga jobb på SJ Götalandståg

Du hittar våra lediga tjänster på SJs rekryteringssida jobb.sj.se

Att jobba som tågvärd på SJ Götalandståg

Som tågvärd på SJ Götalandståg är du vårt ansikte utåt och möter våra resenärer på plattformen och ombord på Västtågen. Tillsammans med lokföraren är ni ett team som ser till att de som reser med oss får en behaglig och trygg resa. Under din arbetsdag möter du många härliga resenärer och kollegor. Det är ett varierat arbete där ingen dag är den andra lik.

Tågen rullar nästan jämt. Du möter våra resenärer tidigt på morgonen när de är på väg till jobbet eller sent på kvällen när de ska träffa vänner. Du har möjlighet att påverka deras reseupplevelse och underlätta deras vardag.

Välkommen med din ansökan!