Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Res tryggt med SJ

Sidan uppdaterades senast 2022-04-01

Läs mer om coronaviruset på folkhalsomyndigheten.se, krisinformation.se och who.int

På SJ har vi ett stort fokus på att det ska vara tryggt ombord på våra tåg för våra resenärer och vår personal. Därför är det viktigt att du som reser fortsätter tar ditt ansvar och följer rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

På denna sida har vi beskrivit hur du kan hjälpa oss att göra resan så trygg som möjligt. Du kan läsa mer om vad du bör göra för att skydda dig själv och andra på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Res inte om du har symtom

Har du coronasymtom ska du ställa in eller skjuta upp din resa till dess du är frisk igen. Det är viktigt att du tänker på hur du kan ta dig hem utan att resa kollektivt ifall du skulle bli sjuk på ditt resmål.

Har du bokat en ombokningsbar eller återbetalningsbar biljett kan du själv enkelt boka om eller avboka resan här på sj.se. Har du en ej ombokningsbar biljett och behöver ställa in på grund av sjukdom kan du få pengarna tillbaka mot uppvisande av läkarintyg.

Läs mer om våra omboknings- och återbetalningsregler för SJ-resor i våra köpvillkor.

Välj gärna en ombokningsbar biljett

Vi rekommenderar att du väljer en flexibel biljett som ger dig möjlighet att boka om din resa om du har minsta coronasymtom.

Kom ihåg att du måste avboka din resa innan avgång om du inte tänker resa, även om biljetten är ombokningsbar.

Se hur du bokar om din biljett här.

Resor till Danmark

Rekommendationer och restriktioner kan skilja sig mellan Sverige och Danmark. Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på vilka regler som gäller inresa till Danmark.

Läs mer om regler för resor till Danmark på coronasmitte.dk (på engelska)

Resor till Norge

Rekommendationer och restriktioner kan skilja sig mellan Sverige och Norge. Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på vilka regler som gäller inresa till Norge.

Läs mer om resor till Norge på regjeringen.no (på norska)