Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Min stora dag

Hjälp barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser att få en viktig paus ifrån en tuff vardag.

Skänk dina SJ Prio-poäng

Min Stora Dag

Skänk dina poäng till stiftelsen Min Stora Dag och hjälp barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser att få en paus i sin vardag och något att hämta kraft från långt framöver.

Stiftelsen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år får nära 5000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Låt dina SJ Prio-poäng göra nytta

Många stora dagar börjar på ett SJ-tåg. Det kan du hjälpa till med genom att skänka dina poäng till Min Stora Dag. Poängen används av barnen och deras anhöriga till tågresor med SJ. 

Se filmen när Sandra fick åka skridskor med Amy Deasismont på sin Stora Dag.

Se filmen när Harry fick köra lok på sin Stora Dag.

Fler drömmar vi bidragit till att förverkliga

Emilio tar tåget för att se Marcus och Martinus

Emilio på Marcus och Martinus

Många av våra Stora Dagar börjar på ett SJ-tåg. Här ser ni 6-åriga Emilio från Göteborg som önskade att få gå på Marcus och Martinus konsert i Stockholm. Den Stora Dagen började på Göteborgs Centralstation där vår volontär Birgitta vinkade av honom innan han och familjen hoppade på tåget mot Stockholm! Innan konserten blev Emilio och familjen upphämtade på hotellet och skjutsade och till konserten i en cool bil. Konserten, Globen och ”Discobilen”, som Emilio själv kallade den, var jättehäftiga tyckte han!

Lukas träffade Martinez

Lukas träffade Martinez

På ett SJ-tåg mellan Göteborg och Stockholm började 13-åriga Lukas Stora Dag. Lukas, som har cancer i njurarna, önskade att få träffa sina idoler i dansbandet Martinez. Önskan förverkligades i samband med deras spelning på Viking Lines kryssning. Förutom att dansa till sitt favoritbands musik fick Lukas även chansen att hänga med bandet. De åt bland annat middag tillsammans och fick besöka båtens befälhavare. 

FriluftsByn, Höga kusten.

Friluftsbyn

Många Stora Dagar börjar på ett SJ-tåg. I maj åkte 28 tonåringar med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser på läger i FriluftsByn, Höga kusten. Det blev ett riktigt äventyr med bland annat bergsklättring, paddling och vandring – samtidigt som nya vänskaper bildades.

Malte tar tåget till Legoland

Malte och nattåget

5-åriga Malte från Jämtland har ett hjärtfel. Ett av hans stora intressen är tåg. Men tidigare har han bara åkt tåg när han skulle operera sitt hjärta. När han skulle få en önskan uppfylld ville han gärna besöka Legoland – och dit ville han ta nattåget! Det blev några byten från Jämtland till Billund innan de kom fram – och lyckan var mycket stor för Malte.