Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ och GodEl

Gå med i The Good Force och gör skillnad för planetenMånga undrar vad de kan göra för att leva mer hållbart. Att ta tåget istället för flyget vet de flesta är bra för miljön men vad många inte känner till är att man kan minska elens koldioxidutsläpp med upp till 99,98 procent genom att byta elbolag!

SJ är en del av The Good Force – en rörelse av människor, företag och organisationer som utvecklar planeten till det bättre – utan att förstöra den. GodEl är den ekonomiska motorn som driver forcen och den blir bara starkare ju fler som går med. Så gör det du med! Du försöker komma ihåg elräkningen och GodEl för över vinsten till de anslutna organisationerna som räddar världen. Superenkelt! Hittills har det genererat över 50 miljoner kronor till Läkare utan gränser, Barncancerfonden, Naturskyddsföreningen och ännu fler.

Hos Sveriges mest hållbara elbolag får du:

  • 100 procent miljömärkt el.
  • Rörligt elavtal med prisgaranti.
  • Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.
  • Vinsten går till välgörenhet.

Elen kommer från förnybara, fossilfria energikällor och är märkt med Sveriges tuffaste miljömärkning Bra Miljöval. Att välja miljömärkt el kan innebära en minskning av upp till 99,98 procent koldioxidutsläpp, i jämförelse med om du har el från så kallad nordisk residualmix, vars ursprung kommer från bland annat fossila källor. Att byta elbolag är med andra ord ett enkelt sätt att göra skillnad!

Hösten 2018 inledde SJ och GodEl ett samarbete för att få fler att upptäcka hur enkelt man kan göra klimatsmarta val i vardagen. Vi använder GodEl i de lokaler där vi själva kan påverka val av elbolag, t.ex. på vårt huvudkontor och på våra åkstationer!