Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Våra samarbeten

Våra samarbetspartners är viktiga för oss

Våra samarbetspartners är som oss

Syftet med våra samarbeten är att agera i positiva sammanhang för att fördjupa och förbättra kontakten med våra kunder. Syftet är också att genom vår kraft och storlek ta tillvara de möjligheter vi har att stötta organisationer som jobbar för en god sak och som också vill göra livet lite enklare för de 85 000 människor som reser med oss varje dag.

Vi är noga i valet av våra samarbetspartners. Alla samarbeten väljs, bedöms och utvärderas efter fyra principer:

  • De stärker SJs varumärke
  • De bidrar till ökat resande med SJ
  • De ger möjlighet till aktivering av SJs kunder
  • De ger möjlighet till intern aktivering, det vill säga för SJs personal

Vi har alltid en nära dialog med våra rättighetsinnehavare och strävar efter långsiktiga och djupa samarbeten. Vi är alltid öppna för nya samarbeten med partners som delar våra värderingar. SJ samarbetar dock inte med enskilda föreningar, personer eller lag.

GodEl

Man kan välja tåg framför flyg, vegetariskt framför kött. Och man kan också minska klimatpåverkan genom att välja var man betalar sin elräkning. Hösten 2018 inledde vi ett nytt samarbete med GodEl, Sveriges mest hållbara elbolag!

Läs mer om vårt samarbete med GodEl

Våra initiativ i samarbete med andra 

Min Nya Vän

Min Nya Vän är ett projekt där vi på SJ, tillsammans med organisationerna Internationella Bekantskaper och Individuell Människohjälp, vill verka för inkludering, vidga perspektiv, minska språkbarriärer och bryta fördomar. 

Läs mer om Min Nya Vän

Fotbollsföräldrar

Tillsammans med Svenska Fotbollförbundet har vi skapat initiativet Fotbollsföräldrar för att uppmärksamma och stötta alla som ställer upp för fotbollen. En fotbollsförälder är en eldsjäl som lagt tid i barn- och ungdomsfotbollen. 

Läs mer på fotbollsforaldrar.se

SJ Basketligan Special

Personer med intellektuella funktionsvariationer idrottar inte på samma villkor som andra. Det ville vi ändra på och valde därför att storsatsa på Basketligan Special, som hade funnits i två år men saknade resurser att växa.

Läs mer om SJ Basketligan Special

Några av våra samarbetspartners

SJ på Way Out West

Way Out West

Way Out West är festivalen som är känd för sitt miljötänk, till exempel serverar de bara ekologisk och vegetarisk mat och festivalen är mjölkfri.

Vi kör inte bara det heta festivaltåget från Stockholm till Göteborg, utan vi finns även på plats under festivalen och erbjuder bland annat äkta kranvatten till törstiga festivalbesökare och festivalens bästa platser i vårt trapptorn.

Läs om vårt festivaltåg till Way Out West

Friends

Friends

Vårt samarbete med Friends startade för några år sedan och idag erbjuds SJs medarbetare att bära organisationens officiella HEJ-pins. De säljs även i bistron ombord på tågen till förmån för Friends. Friends åker mycket tåg och där hjälper vi till med rabatterade resor. Våra SJ Prio-medlemmar kan välja att skänka sina poäng till Friends. De resor Friends får kommer bland annat att användas när deras utbildare ska resa runt till landets skolor.

Läs mer om Friends

Skänk poäng till Friends

Min stora dag

Samarbetet med Min Stora Dag går flera år tillbaka. Genom vår verksamhet kan vi hjälpa till att uppfylla svårt sjuka barns drömmar, dels genom resor till stora dagar men också genom att anordna egna stora dagar i vår verksamhet. Våra SJ Prio-medlemmar kan välja att skänka sina poäng till Min Stora Dag, då omvandlas poängen till resor som organisationen kan utnyttja.

Läs mer om Min stora dag

Skänk poäng till Min stora dag

Svenska Fotbollförbundet

SJ samarbetar sedan flera år tillbaka med Svenska Fotbollförbundet (SvFF). SvFF är Sveriges största specialidrottsförbund med uppgift att främja och administrera den organiserade fotbollen i Sverige. Tillsammans med SvFF har vi skapat initiativet SJ Fotbollsföräldrar.

Läs mer om Svenska Fotbollsförbundet

Hej mamma!

SJ och SvFF vill uppmuntra fler kvinnor och mammor att ta plats i fotbollsrörelsen.

Läs mer om Hej Mamma!

Svenska Basketförbundet

Samarbetet med Svenska Basketförbundet bottnar i att basketen är den mest integrerade idrotten. 48% av alla utövare är damer och 40% av alla utövare har utländsk bakgrund.

SJ har också samarbeten med Svenska Simförbundet och Svenska Friidrottsförbundet.

Läs mer om Svenska Basketförbundet

Svenska Handbollförbundet

Svenska Handbollförbundet är ett specialidrottsförbund för handboll i Sverige som SJ samarbetar med. 

Läs mer om Svenska Handbollsförbundet

Riksidrottsförbundet

Vi är officiell partner till Riksidrottsförbundet, RF, och deras 70 specialförbund. Alla föreningar under RF får 15% rabatt på resor via vårt erbjudande SJ Idrottsresan.

Läs mer om Riksidrottsförbundet

Till SJ Idrottsresan

Motionslopp

Vi har valt att ingå i flera samarbeten med motionslopp runt om i Sverige. SJ anordnar chartertåg, driver försäljning på respektive lopps hemsida samt syns på plats under loppen.

Tippa tiden med SJ

Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är ett årligen återkommande evenemang i Göteborg och en av världens tre största inomhustävlingar för ridsport. SJ samarbetar sedan 2016 med Gothenburg Horse Show och valde att aktivera initiativet Min Nya Vän.

Läs mer om Gothenburg Horse Show

Svenska Turistföreningen

STF är en ideell medlemsorganisation med djupa rötter inom svensk natur- och kulturturism. De värnar om den svenska miljön, och vill att den ska finnas kvar även för kommande generationer. 

SJ och STF vill få fler att upptäcka Sverige och resa med tåg. 

Läs mer om Svenska Turistföreningen

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet verkar för en attraktiv och hållbar friluftsmiljö och god tillgänglighet. SJ och Friluftsfrämjandet vill gemensamt inspirera fler till ett aktivt friluftsliv.

Friluftsbarometern är en nationell undersökning om svenska folkets friluftsvanor utfört av Friluftsfrämjandet och TNS Sifo.  

Läs mer om Friluftsbarometern

Läs mer om Friluftsfrämjandet

Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen är en folkrörelse med lokala avdelningar, kretsar och medlemmar över hela landet. Alla som tycker att natur- och miljöfrågor är viktiga och som delar föreningens värdegrund är välkomna att bli medlemmar. Vi har varit märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval sedan 1994.

Läs mer om Naturskyddsföreningen

GodEl

GodEl är ett elbolag som erbjuder sin kunder 100% förnybar el märkt med "Bra Miljöval" och deras avkastning går till välgörenhetsorganisationer så som Läkare utan gränser, Rädda Barnen och Naturskyddsföreningen.

SJ och GodEl vill få fler att upptäcka hur enkelt man kan göra klimatsmarta val i vardagen.

Läs mer om GodEl

Hello World!

Hello World!

Hello World! är en nystartad ideell förening som har i syfte att främja digitalt skapande. De engagerar barn och ungdomar över hela Sverige i digitalt skapande, bland annat genom att driva läger på skollov och helger och genom en virtuell mentorplattform där barn och ungdomar möter och hjälper varandra samt coachas av erfarna programmerare. SJ bidrar med gratis resor till föreningens läger.

Läs mer om Hello World!

Våga va' dig själv!!!

Våga va' dig själv!!!

Stiftelsen Våga va' dig själv!!! motverkar utanförskap hos ungdomar genom goda exempel och positiva aktiviteter. Deras vision är en värld där ungdomar bryr sig, trivs och växer och där alla vågar vara sig själva och tillåter andra att vara sig själva. SJ bidrar med gratis resor, bland annat till stiftelsens sommarläger för ungdomar 12-15 år.

Läs mer om Våga va' dig själv!!!

Mind

Mind

Mind arbetar för att ge människor kraft att leva. Ingen ska ensam behöva möta ångest, depression och tankar på att ta sitt liv. Allt Mind gör handlar i slutändan om en enda sak. Att ge människor kraft att leva.

I Sverige tar över 1 500 personer sina liv varje år. 

Läs mer om Mind