Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Utvecklare

Att jobba som utvecklare hos SJ

Mats Funqvist, utvecklare hos SJ sedan 2015

"Man får vara på tårna och lära sig nya saker hela tiden"

– Jag är software engineer i teamet som ansvarar för SJs molnplattform. Där utvecklar vi och konfigurerar all IT-infrastruktur.

Molnplattformen, som bygger på Azure, är grunden för alla nya tjänster som utvecklas på SJ. IT-tjänster som gör SJ till ett av Sveriges mest digitala företag.

Det som lockade med SJ och rollen som software engineer var att få vara med och påverka och förändra utvecklings- och arbetsprocessen kring nya tjänster.

– Jag vill jobba med att underlätta för att nya tjänster ska kunna releasas enklare och snabbare.

Som utvecklare hos SJ är man en del av ett agilt och inkluderande team där teamet ansvarar för alltifrån planering, prioritering, utveckling, test samt operations.

– Jag känner ofta glädje inför en ny arbetsdag. Vi har en härlig blandning av människor i olika åldrar där teamkänslan präglar vardagen.

IT-landskapet är föränderligt och det uppstår ständigt nya behov och krav. Att man hela tiden är på tårna kan vara en utmaning men det är också motiverande.

– Det bästa med mitt jobb är att jag får jobba med ny teknik och lär mig nya saker, antingen via kollegorna eller genom att jag själv letar nya lösningar.

För att passa in i rollen som utvecklare hos SJ krävs det att man har ett intresse av att lära sig mer och att man delar med sig av kunskap, både inom och utanför det egna utvecklingsteamet. Utöver att vilja lära sig mer bör man vara öppen för förändringar och nya idéer för att trivas. Andra viktiga egenskaper är att man är hjälpsam, engagerad och prestigelös.

Mats Funqvist jobbar som utvecklare hos SJ