Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Teamchef för X 2000

Att jobba som teamchef på SJ

Andrea Persson, teamchef på SJ sedan 2020

”Jag får se resultaten, från lösning och hela vägen ut till kund”

Andrea är teamchef för X 2000, en av SJs fordonsflottor. Dagarna som teamchef varierar – Andrea kan exempelvis jobba med att initiera och följa upp förberedande aktiviteter inför trafiksättning av nya uppgraderade fordon. Hon följer även upp tekniska utredningar och ser över förutsättningar för arbetet samt initierar förbättringar i dialog med medarbetarna.

– Det kan också handla om att ta fram och följa budget och prognoser, och arbeta med strategiska frågor för att säkra teknik och funktion för framtida behov, säger Andrea.

Bland det roligaste med jobbet som teamchef tycker Andrea är att det är omväxlande och utvecklande.

– Jag får högt förtroende och möjlighet att se resultaten från lösning hela vägen ut till kund. Jag arbetar brett och hoppar in i helt andra frågor än vad jag gjort tidigare. Det är både utvecklande och utmanande. Vi skulle aldrig kunna nå bra resultat om vi inte arbetade tillsammans, både inom min egen division och övriga SJ. Mina kollegor sitter på en enorm kompetensmassa.

För att passa in på Andreas avdelning gäller det att vara nyfiken, intresserad av teknik och lyhörd för hur tekniken fungerar och används av kunderna, medarbetarna och vid underhåll i depåerna/verkstäderna.

– Därutöver behöver du ett driv att ta frågorna framåt och vara modig att säga till när du behöver hjälp eller hittar avvikelser, säger Andrea.

Andrea Persson jobbar som teamchef för X 2000 på SJ