Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Bli tågvärd på SJ

Tågvärdar jobbar ombord på våra tåg runt om i Sverige och ser till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna i alla lägen. Arbetet som tågvärd passar dig som vill arbeta med kundservice och ha ett rörligt och omväxlande arbete.

Önskad profil
Du som söker har slutförd gymnasieutbildning eller motsvarande.  Du bör vara självständig, ansvarsfull och socialt lyhörd. Som person vågar du ta egna initiativ och är flexibel i ditt arbetssätt. Det är viktigt att du är trygg och positiv som person och klarar av både skiftarbete och övertid. Arbetstempot är tidvis högt och det ställer krav på din stresstålighet. Tidigare
erfarenhet av kundservice och försäljning är meriterande. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du kan ytterligare språk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tågvärd hos SJ ser du till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna. Du ansvarar för säkerhet, service och information ombord. I arbetet viserar du biljetter, hjälper våra resenärer tillrätta och ger information via högtalarutrop under färdens gång. Som tågvärd kan du också ansvara för att dörrarna stängs säkert och i rätt tid i samband med på- och avstigning vid plattform. Ombord på vissa tåg ingår det även försäljning i tågets kiosk eller bistro samt servering i 1 klass.

Arbetstider
Vår verksamhet är öppen alla dagar om året. Arbetet som tågvärd inkluderar skifttjänstgöring
och helgarbete samt övernattning på annan ort. Det ställer krav på flexibilitet under tidvis högt
arbetstempo.

Vi ger dig grundutbildning
Vi erbjuder en grundutbildning under fyra till fem veckor. I den får du lära dig allt ifrån hur
man utrymmer ett tåg om det skulle uppstå en brand ombord, järnvägsgeografi med alla de stationer vi trafikerar runt om i landet, till hur du på bästa sätt ger service åt våra kunder. Vi investerar kontinuerligt i utbildning och uppdaterade arbetsverktyg för våra medarbetare.

Särskilda krav
Som sökande behöver du vara minst 20 år. SJ begär utdrag ur Polisens belastningsregister och tar kreditupplysning som ett obligatoriskt moment om man går vidare i rekryteringsprocessen. SJ tillämpar också, i enlighet med transportstyrelsens riktlinjer, slumpvisa alkohol- och drogtester. För att kvalificera dig till utbildningen måste du också genomgå en hälsoundersökning. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfylla kraven enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Sök till tågvärd på SJ
Vi söker med jämna mellanrum, oftast under perioderna maj/juni–augusti och november–januari, säkerhetsmedvetna och serviceinriktade medarbetare för att arbeta som tågvärdar ombord på våra tåg runt om i Sverige.