Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Bli tågtekniker hos SJ

Som tågtekniker blir du en del av ett sammansvetsat arbetslag i någon av våra depåer. Du blir en viktig länk i kedjan som ser till leverera säkra, hela och rena tåg. Du arbetar med förebyggande och avhjälpande underhåll av våra fordon och felsöker.  Arbetet omfattar både mekanik och elektronik. Rollen som tågtekniker är varierande och passar dig som gärna arbetar både inomhus och utomhus i ett fysiskt och tekniskt arbete.

Önskad profil
Vi söker dig som vill ha ett utmanande och varierande arbete. Vi söker dig med minst gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller relevant yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av tekniskt underhåll eller motsvarande inom järnvägen. Vidare är det viktigt att du kan flytande svenska i såväl tal som skrift och att du har god datorvana. Som person är du flexibel, säkerhetsmedveten och serviceinriktad. Du är ansvarstagande och är noggrann. Du kommer att arbeta i lag vilket kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga, samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt och ha förmåga att prioritera arbetsuppgifter. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I arbetet som tågtekniker ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter: förebyggande underhåll, avhjälpande underhåll och rapportering av avvikelser, fel och brister på fordonen. Underhållsverksamhetens viktigaste uppgift är att leverera säkra och hela tåg enligt plan. Arbetet utförs alla dagar i veckan, dygnet runt. Du jobbar till störst del inomhus i verkstadslokaler men arbete utomhus förekommer och sker oavsett väderlek.

Arbetstider
Vår verksamhet är öppen alla dagar om året. Arbetet som tågtekniker innebär därmed skifttjänstgöring med både dag- och nattarbete och helger. 

Vi ger dig utbildning
När du börjar din anställning får du grundläggande utbildning och introduktion för att klara arbetet. Vi investerar kontinuerligt i utbildning och uppdaterade arbetsverktyg för våra medarbetare. 

Särskilda krav
SJ begär utdrag ur Polisens belastningsregister. SJ tillämpar också, i enlighet med transportsstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester. För att kvalificera dig till utbildningen måste du också genomgå en hälsoundersökning. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfyllda krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Tågtekniker