Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Trainee hos SJ

Varje år rekryterar SJ en till två lovande talanger till vårt traineeprogram med start i början av hösten.

Visste du att ...

SJ är rankat som ett av Sveriges mest digitala företag? Eller att SJs webbplats och app är prisbelönt och att vi bland annat arbetar med att 3D-printa reservdelar till våra fordon, utbildar med VR- och tågsimulatorer och har chippbiljetter? Som trainee på SJ kommer du rakt in i hetluften och får möjlighet att bidra och vara med och påverka våra kommande framgångar.

Sedan starten 2013

har vi rekryterat några av de främsta studenterna från ledande universitet inom Sverige till vårt certifierade traineeprogram. Vi vill erbjuda ett program som både är mångfacetterat och utmanande där du som trainee har möjlighet att påverka programmets innehåll utifrån dina personliga drivkrafter. Genom vårt traineeprogram knyter vi kontakt med morgondagens talanger som stärker oss att utveckla attraktiva produkter och tjänster för nästa generations kunder och resenärer.

Unikt för vårt Traineeprogram

är att du under ett år kommer att få möjlighet att gå ett skräddarsytt program baserat på din bakgrund och tidigare erfarenheter – allt för att ditt år på SJ ska bli så givande och utvecklande som möjligt. Under Traineeprogrammet kommer du att vara på olika avdelningar och i aktuella projekt inom SJ, med utmanande och stimulerande arbetsuppgifter. Redan från start kommer du ut i verksamheten på egna uppdrag med målet att göra dig redo för en kommande nyckelroll inom vår koncern. Du kommer även att vara med och driva rekryteringen av nästkommande trainee där besök på arbetsmarknadsmässor och marknadsföring av traineeprogrammet ingår. För att skapa en förståelse för SJ vill vi ge dig en grundlig introduktion till vår verksamhet, produkt och affär. Det innebär att du kommer få prova på yrket som tågvärd, att vara växlare i vår depå och göra studiebesök runt om i landet.

Under programmet

får du flera handledare som guidar och vägleder dig i dina dagliga språng. Dessutom får du en programmentor som stöttar och utmanar dig i din utveckling hos oss. Från din första anställningsdag kommer vi att rusta dig med en exklusiv ledarskapsintroduktion, projektledarutbildning samt ett nätverk internt. Du blir en del av ett sammansvetsat lag med härliga kollegor. För att din anställning ska vara så attraktiv som möjligt och ge dig rätt förutsättningar i din roll kommer du att kunna ta del av vårt fina förmånspaket för anställda.

Efter ditt år som trainee

kommer du att ha sett och upplevt hela vår verksamhet. Vi är måna om att du ska trivas och vilja fortsätta i vårt företag. Vi kommer därför att sträva för att hitta den plats i företaget där du kommer mest till din rätt. Efter året som trainee kommer du att erbjudas en erfaren mentor inom SJ, en plats i vårt traineeråd och sist men inte minst – sporrande och tuffa utmaningar. Som anställd inom SJ kommer du att få vara med om en spännande framtid.

Se filmen där Eveline berättar om varför hon valde SJ när hon var färdig med sina studier. 

Tidigare traineer på SJ

Eveline Haugaard

Eveline Haugaard, Trainee 2019–2020

Läs mer om Eveline

Linda Cedrell

Linda Cedrell, Trainee 2018–2019

Läs mer om Linda

Christoffer Dawson

Christoffer Dawson, Trainee 2017–2018

Läs mer om Christoffer

Karolina Lindén, Trainee 2016–2017

Läs mer om Karolina

Ida Josefsson, Trainee 2015–2016

Läs mer om Ida

Victor Bodin, Trainee 2015–2016

Läs mer om Victor

Stina Axi, Trainee 2014–2015

Läs mer om Stina

Christoffer Löfquist, Trainee 2014–2015

Läs mer om Christoffer

Maja Rapp, Trainee 2013–2014

Läs mer om Maja

Markus Holfve, Trainee 2013–2014

Läs mer om Markus

Följ oss gärna på Instragram på @sjtrainee

Vår Management Trainee postar bilder från sin vardag på Instagram.