Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ är en del av Tekniksprånget

SJ tar varje år in studenter för att göra praktik i vår verksamhet via praktikprogrammet Tekniksprånget. Vi har engagerat oss i Tekniksprånget sedan 2014 och värnar om initiativet som bidrar till att kompetensförsörja morgondagens näringsliv med ingenjörer.

Syftet med programmet och praktiken är att visa upp ingenjörsyrken för nyfikna ungdomar innan de väljer att söka en längre teknisk universitetsutbildning. Praktiken, som är fyra månader och avlönad, riktar sig till dig som är under 21 år och behörig att söka en ingenjörsutbildning.

Under praktiken vill vi ge en grundlig inblick i vårt företag, möjlighet att knyta kontakter samt se och uppleva hela vår verksamhet på riktigt. En del i praktiken är också att tillsammans med sin handledare arbeta med riktiga verksamhetsutmaningar och tekniskt utveckla vår verksamhet. Vi som företag ser stora vinster med det yngre perspektivet på våra företagsutmaningar och löpande problemställningar.

Så här säger några av våra Tekniksprångare om sin praktik på SJ:

"Det har varit oerhört kul att få se alla olika delar av SJ och hur företaget är uppbyggt. Förutom att träffa medarbetare och chefer på huvudkontoret har vi varit ute i verksamheten med den åkande personalen, vilket har skapat en nyanserad helhetsbild av företaget. Det bästa har ändå varit att vi känt oss behövda och uppskattade på SJ och att vi faktiskt bidragit till företagets utveckling."

Ta chansen du med och sök programmet via hemsidan www.teknikspranget.se!

Följ oss gärna på Instagram på @sjteknikspranget

Våra tekniksprångare postar bilder från sin vardag på Instagram.