Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ är en del av Tekniksprånget

SJ tar varje år in studenter för att göra praktik i vår verksamhet via praktikprogrammet Tekniksprånget. Vi har engagerat oss i Tekniksprånget sedan 2014 och värnar om initiativet som bidrar till att kompetensförsörja morgondagens näringsliv med ingenjörer.

Syftet med programmet och praktiken är att visa upp ingenjörsyrken för nyfikna ungdomar innan de väljer att söka en längre teknisk universitetsutbildning. Praktiken, som är fyra månader och avlönad, riktar sig till dig som är under 21 år och behörig att söka en ingenjörsutbildning.

Under praktiken vill vi ge en grundlig inblick i vårt företag, möjlighet att knyta kontakter samt se och uppleva hela vår verksamhet på riktigt. En del i praktiken är också att tillsammans med sin handledare arbeta med riktiga verksamhetsutmaningar och tekniskt utveckla vår verksamhet. Vi som företag ser stora vinster med det yngre perspektivet på våra företagsutmaningar och löpande problemställningar.

Vill du bli tekniksprångare hos oss?

”Tekniksprånget gav mig många roliga möjligheter”

Vad tekniksprångarna väljer att göra efter sin tid hos oss kan se väldigt olika ut. En som gjort Tekniksprånget är Fredrika Brink. Året var 2017 och Fredrika tittar tillbaka på den tiden med glädje.

Följ oss gärna på Instagram på @sjteknikspranget

Våra tekniksprångare postar bilder från sin vardag på Instagram.