Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Trainee

Linda Cedrell

Innovation och tillväxtekonomi, KTH och företagsekonomi, Stockholms universitet

 

Hej! Vem är du?
Hej! Jag heter Linda Cedrell och är född 1992. I grund och botten är jag en riktig idrottstjej då jag har spelat både basket och fotboll under en stor del av mitt liv. Jag påbörjade min utbildning på Stockholms universitet i företagsekonomi och hann även med en utbytestermin på Hawaii, vilket var bland det bästa jag gjort. Efter min kandidatexamen ville jag komma ut i arbetslivet och sökte mig därför till ett jobb inom bankvärlden då jag hade jobbat extra inom bank under studietiden. Efter ett år kände jag att jag ville börja studera igen så jag sökte en master på KTH inom innovation och tillväxtekonomi.

Vilka anser du vara dina tre bästa egenskaper?
Jag älskar att planera och ha koll på saker som händer i mitt liv, vilket gör mig till en strukturerad person. Jag skulle också vilja säga att jag är målinriktad och omtänksam!

Hur kommer det sig att du sökte till trainee på SJ och vad hade du för relation till SJ innan du kom hit?
Jag halkade in på SJ av en tillfällighet. SJ arrangerade ett studentmingel som jag gick på där jag fick ett bra intryck och blev nyfiken på verksamheten. SJ är så mycket mer än bara tåg, de jobbar med att ligga i framkant ur ett hållbarhets- och digitaliseringsperspektiv och det ville jag gärna vara med och bidra till. Jag sökte ett jobb med varierande arbetsuppgifter och trodde att SJ skulle kunna erbjuda mig detta. Dessutom tycker jag att det är skönt att det inte är så många trainees här på SJ, vilket ger mig en större möjlighet att prova på olika delar i verksamheten.

Innan jag kom hit hade jag åkt en del tåg, men inte jättemycket. Jag har alltid associerat SJ med en positiv och härlig känsla då jag alltid varit på väg till något roligt så som att hälsa på släkten eller träffa kompisar!

Vad har du för förväntningar på traineejobbet?
Jag hoppas på att få en bred bild av organisationen och därmed prova på olika arbetsuppgifter för att få en bättre förståelse för de olika yrkesrollerna i verksamheten men även få möjligheten att arbeta med strategiska frågor på huvudkontoret. Jag vill se SJ från ett makroperspektiv, kanske inte fokusera på så mycket tekniska detaljer. Vidare vill jag nog delta i olika projekt och i framtiden ägna mig åt projektledning.

Vad tror du att du kommer ha för nytta av din utbildning och tidigare erfarenheter?
Framförallt att jag är van att knyta kontakter, vilket är väldigt viktigt i den här rollen med så mycket nya möten. Att man inte är rädd för att hugga tag i någon eller fråga är nog väldigt gynnsamt i längden. Jag tror även att jag kommer ha stor nytta av min problemlösningsförmåga.

Var det något du blev förvånad över när du kom till SJ?
Jag upplever att SJ är en väldigt spännande arbetsgivare med många olika utvecklingsmöjligheter och alla är så trevliga som jag möter! Jag blev överraskad av SJs satsning på teknologi, exempelvis träffade jag en tidigare trainee med ett implanterat chip i handen som kunde laddas med SJ-biljetter!