Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Trainee

Eveline Haugaard

Energi och Miljö på KTH med en master inom Teknik och Hållbar utveckling.

Eveline Haugaard född 1993 med med rötterna i Sundsvall och Oslo. På fritiden trivs hon bäst när hon umgås med vänner, träna, inreda min lägenhet och resa. 

Varför sökte du dig till SJ?
Jag har alltid varit intresserad av SJ då jag åkt väldigt mycket tåg under min uppväxt. Men det som avgjorde var faktiskt studentminglet jag gick på några dagar innan anmälan stängde. Jag tyckte att alla jag träffade som jobbade på kontoret var så otroligt inbjudande och härliga, jag kände mig redan då hemma. Detta jämfört med många andra företag jag hade varit och besökt som inte alls gett mig samma bemötande. För mig har magkänslan alltid varit viktig, så valde att gå på den!

Varför just traineeprogrammet?
Jag sökte det för att jag tyckte det verkade spännande och lyxigt att man fick utbilda sig vidare även efter skolan slutat (man får bland annat ledarutbildning och lite annat smått och gott), samtidigt som man gavs möjligheten att designa sitt traineeprogram lite på egen hand. Man får en väldigt bra plan till en början, men kan sedan påverka till stor del själv vad man vill göra och vad man vill hålla på med.

Vidare har jag alltid gillat ett högt tempo och att bli utmanad och därför kändes detta traineeprogram spot on!

Nu såhär efter några veckor på företaget har jag dessutom insett att man får otroliga möjligheter som trainee. Man lär sig mycket om alla delar av företaget och träffar massa olika människor eftersom man får vara på flera olika avdelningar inom företaget, samt får gå på konferenser och massa annat spännande. Sky is the limit!

Vad är det bästa med SJ?
Just nu sker det så otroligt mycket spännande saker på SJ! Redan nästa år ska SJ börja köra tåg i Norge och man fick nyligen förtroende att köra Öresundstågen.

Vidare sker mycket annat spännande internt, så som uppgraderingar, digital utveckling, storsatsning på AI, you name it. Allt händer och det finns så otroligt mycket att ta del utav!

Jag har själv alltid gillat en varierande vardag och det får man verkligen här.

Vilka förväntningar har du på detta traineeår?
Jag vill lära mig massor, både om företaget och mig själv, samt träffa massa intressanta personer inom företaget.

Jag ser även fram emot att möta massa studenter och vara med på roliga events då man som trainee är ansvarig för nästa års traineerekrytering.

Vidare älskar jag att resa och vill därför hinna besöka de platser SJ har verksamhet på.

Dina bästa tips till studenter som snart ska ut på arbetsmarknaden?
Sök dig till ett företag som matchar dina värderingar och dig som person! Man gör ett mycket bättre jobb om man gör något man genuint tycker om och tror på. Finns det mingeltillfällen – gå på dem för att känna stämningen på företaget. Det var så jag insåg att SJ matchade mig!

Vidare är det lätt att stressa upp sig när man går på intervjuer med mera, men se till att ha läst på lite om företaget och kom ihåg att man behöver inte alltid vara superseriös, försök vara dig själv. Det ska vara en match från båda håll.

Vad är dina egna mål för framtiden?
Ett av mina tydliga mål är att jag vill bidra till någon slags skillnad för vår planet och vårt klimat. Ett exempel är att få fler människor att välja tåg istället för flyg.

Ett annat mål jag har är att alltid arbeta i en utmanande miljö där jag har mycket ansvar och stor chans att påverka.