Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Vill du bli en del av en spännande framtidsbransch?

Nu söker vi extra många lokförare och tågvärdar

SJ är just nu i stort behov av nya lokförare och tågvärdar i hela Sverige. Drygt 500 medarbetare – 225 lokförare och 300 tågvärdar – rekryteras under en treårsperiod.

Att allt fler väljer att resa med tåg bidrar tillsammans med generationsskiftet i lokförarkåren till ett stort rekryteringsbehov på SJ. Tågresandet har ökat med drygt 10 procent de senaste fem åren och beräknas fortsätta uppåt.

Jobb på flera orter
SJ rekryterar personal på 17 orter: Stockholm, Göteborg, Linköping, Malmö, Karlstad, Västerås, Eskilstuna, Hallsberg, Sundsvall, Falun, Borlänge, Gävle, Luleå, Fagersta, Umeå, Östersund och Kalmar.

Den som söker arbete som tågvärd får betalt under den sex veckor långa utbildningen. SJ rekryterar såväl erfarna lokförare som nyutexaminerade som får internutbildning hos SJ. Vi ser gärna en ökad mångfald bland sökande, när det gäller kön, ålder och etnicitet.

Är du också sugen på att söka jobb som lokförare eller tågvärd?

Se filmen där vi följer praktikanten Ahmed under ett pass i förarhytten.

Tågresor är en riktig framtidsbransch med spännande yrken att erbjuda. Möt två av våra glada medarbetare: 

Lokförarna Alma och Daniel

Mitt i karriären bytte Alma yrke – från lärare till lokförare. Precis som Daniel, som lämnade arbetet som telemontör för att istället köra tåg, älskar hon sitt jobb.

Tågvärdarna Marcus och Naima

Naima bytte från flyget till tåg och har aldrig ångrat sig. Marcus tog jobb som tågvärd efter sin utbildning – och trivdes så bra att han blev kvar.