Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Presskommunikatör

Att jobba som presskommunikatör på SJ

Martina Nord, presskommunikatör på SJ sedan 2022

”Det är utvecklande att ha kontakter inom hela SJ"

Martina jobbar som presskommunikatör hos oss, och det innebär att hon har kontakt med såväl olika medier runt om i landet, som stora delar av SJ. Det kan exempelvis vara angående en satsning, en pågående trafiksituation eller frågor om verksamheten. Kommunikationsteamet planerar även mer långsiktigt och arbetar med interna och externa projekt, vilket gör alla dagar olika varandra.

– Det är just variationen som är så rolig! All kontakt med människor både utanför och inom företaget är utvecklande och jag lär mig nya saker varje dag. Som presskommunikatör har jag förmånen att ha kontakt med nästan alla som jobbar i verksamheten. Ena dagen kan jag vara ute och ta del av utvecklingen av nya tåg, och nästa sitter jag i en radiostudio och svarar på frågor, säger Martina.

En utmaning i jobbet är att man vid tillfällen snabbt måste nå ut till en stor målgrupp och förklara en komplex situation på ett enkelt sätt.

– Det är viktigt att det blir tydligt då, och då är det också skönt att ha kollegor att kunna bolla med.

En presskommunikatör måste vara lyhörd och nyfiken samt ha en förmåga och vilja att snabbt ställa om mellan arbetsuppgifter. Det krävs också att man kan jobba självständigt och i olika team, ibland under hög press.

– Min drömkollega är en nyfiken och prestigelös lagspelare som gillar ett varierande arbetstempo och som snabbt kan ställa om när situationen kräver det, säger Martina.

Martina Nord jobbar som presskommunikatör på SJ