Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Materialstyrare

Att jobba som materialstyrare på SJ

Benjamine Nicimpaye, materialstyrare på SJ sedan 2016

”Jag tycker om att besöka våra verkstäder och leverantörer”

Benjamine arbetar som materialstyrare för komponenter och reservdelar som används för tågunderhåll hos oss på SJ.

– Jag ansvarar för att ha rätt material, på rätt plats, vid rätt tidpunkt, för att säkerställa att tågunderhåll görs i rätt tid. Det i sin tur leder till rätt tillgänglighet av fordon i trafiken, säger Benjamine.

En stor del av Benjamines arbetsuppgifter handlar om att på kort tid kontrollera olika logistikflöden av fordonsmaterial och rapportera utfört underhåll i SJs underhållssystem. På lång sikt arbetar hon med aktiviteter för att säkra materialtillgängligheten.

– Det bästa med mitt jobb är de varierande arbetsuppgifterna. De innebär mycket samarbete med andra enheter och kontakt med andra människor. Jag tycker även om att besöka våra verkstäder och leverantörer, säger hon.

För att jobba som materialstyrare måste man vara intresserad av logistik och gilla att vara spindeln i nätet eftersom arbetet innebär mycket samarbete internt med underhållsverkstäder och externt med komponentleverantörer.

– Man behöver även vara intresserad av teknik eftersom det är mycket teknikdiskussioner på division fordon, säger Benjamine.

Benjamine Nicimpaye jobbar som materialstyrare på SJ