Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Marketing Manager

Att jobba som Marketing Manager hos SJ

Marie Schenning, Marketing Manager sedan 2007

"Det bästa med min roll är att den är så bred och omväxlande"

– Som Marketing Manager på SJs marknadsavdelning har jag ansvar för köpta digitala kanaler, som exempelvis display, social, always on och SEM (Search Engine Marketing). Det innebär att arbeta med hur vi strategiskt ska använda och utveckla digitala kanaler och även att arbeta med faktisk kommunikation i kanalerna.

I Maries arbete ingår också att ansvara för marknadskommunikationen kopplad till SJs storstadslinjer. Det innebär att hjälpa affärscheferna att få ut de budskap som behövs för linjerna – oavsett kanal. Det innebär arbete med SJs bredare reklamkampanjer, men även mindre riktade kampanjer och aktiviteter. I uppgifterna ingår att arbeta med både reklambyråer, mediebyråer och interna intressenter.

– Jag ansvarar från brief till färdig kampanj, och får jobba brett med olika kanaler och budskap. Det är kreativt och gör att jag får chansen att lära mig och växa varje dag. Det är lite spännande att se "mina" kampanjer när de kommer ut till kund.

– Det bästa med min roll är att den är så bred och omväxlande. Ena dagen arbetar jag med en reklamkampanj som ska gå rikstäckande, andra jobbar jag med att ta fram hur vi ska hitta nya vägar att nå en målgrupp eller hur vi kommunicerar kring ett specifikt ämne, och den tredje jobbar jag med att ta fram tryckmaterial eller en kaffebjudning på stationen. Jag håller koll på helheten och trivs att vara spindeln i nätet. Jag får också jobba med många härliga kollegor – både internt och externt.

För att arbeta med marknadskommunikation hos SJ ska du gilla att arbeta med flera saker samtidigt. Det är också viktigt att ha bra samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter. Andra egenskaper som är viktiga är att vara hjälpsam, flexibel och öppen för nya sätt och lösningar för att nå de resultat vi söker. Att ha förmågan att ta egna initiativ är grundläggande, liksom noggrannhet.

Marie Schenning jobbar som Marketing Manager på SJ