Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Jobba som komfortoperatör hos SJ

Som komfortoperatör blir du en av våra viktigaste kuggar.

Bli komfortoperatör

Du kommer att ingå i ett sammansvetsat lag som tillsammans ansvarar för att alltid leverera rena och välstädade tåg. Genom ditt jobb är du med och bidrar till att våra kunder får en positiv upplevelse när de väljer att resa med oss. Arbetet som komfortoperatör passar dig som föredrar att arbeta nära andra och värdesätter renlighet högt.  

Önskad profil
Vi söker dig som är serviceinriktad och har kundfokus. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Ett tekniskt intresse samt erfarenhet av städning och kundservice är meriterande. Du är ordningsam, effektiv och har god arbetsmoral. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som komfortoperatör ansvarar du för städningen och renhållningen av våra tåg så att våra kunder får den bästa komforten och en positiv reseupplevelse. 

Arbetstider
Vår verksamhet är öppen alla dagar om året. Arbetet som komfortoperatör innebär därmed skifttjänstgöring med både dag- och nattarbete, samt helger. 

Vi ger dig grundutbildning
När du börjar din anställning får du grundläggande utbildning och introduktion för att klara av arbetet. Vi investerar kontinuerligt i vidareutbildning och uppdaterade arbetsverktyg för våra medarbetare. 

Särskilda krav
Innan anställning kan erbjudas krävs godkänt alkoholtest- och drogtest samt ett godkänt utdrag ur belastningsregistret, enligt Transportstyrelsens krav. Då bilkörning ingår i arbetet behövs B-körkort.

Fuaad Abdi Ahmed, komfortoperatör på SJ sedan 2013

"Vi har roligt tillsammans på jobbet"

Komfortoperatörerna på SJ städar tågen, men de gör också mycket annat. I yrket ingår även mindre reparationer, sopkörning, fronttvättning och vattentryckning. Det sistnämnda betyder att man fyller på med vatten i tåget.

– Jag gillar att ha den här variationen av arbetsuppgifter, så jag har sett till att få utbildning i alla momenten, säger Fuaad Abdi Ahmed, som har jobbat som komfortoperatör i cirka tio år, på TSS och SJ.

Själva städningen kan också se olika ut, beroende hur mycket tid som finns. På natten, när tågen står uppställda på bangården, grundstädas vagnarna. På dagarna vändstädas vagnarna mellan avgångarna, de fräschas alltså upp.

– Vårt mål är att leverera rena och hela tåg i tid. Därför är det viktigt för oss komfortoperatörer att vara flexibla, snabba och samtidigt noggranna, säger Fuaad.

När det blir mycket att göra och ont om tid hjälps kollegorna åt, så att inget tåg ska bli försenat.

– Vi är duktiga på att samarbeta och ställer upp på varandra. Och vi har roligt tillsammans. Det är därför jag trivs så bra med det här jobbet! 

Fuaad Abdi Ahmed, komfortoperatör på SJ sedan 2013

Fuaad Abdi Ahmed jobbar som komfortoperatör på SJ