Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Gruppchef

Att jobba som Gruppchef hos SJ

Bitte Almér, Gruppchef sedan 2009

"Det bästa är kontakten med medarbetarna"

Som Gruppchef kan du ha personalansvar för ett 50-tal medarbetare ombord på våra tåg. Arbetet är omväxlande och det går aldrig att riktigt veta vad en dag kommer att innehålla.

– Händer det saker som berör medarbetare behöver jag boka om sådant som ligger i kalendern. Som Gruppchef är det viktigt att finnas till hands för medarbetarna och ge rätt förutsättningar så att de kan göra ett bra jobb på tågen.

En dag kan innehålla allt ifrån att ta hand om en medarbetare som haft en jobbig dag, hjälpa nyanställda eller vara delaktig i olika utvecklingsprojekt.

– Det bästa med mitt jobb är kontakten med mina medarbetare och att kunna hjälpa dem att göra deras vardag enklare. Jag gillar också att mina arbetsuppgifter är varierande. Det blir aldrig tråkigt att vara Gruppchef samtidigt som det är utmanande att leda medarbetare som arbetar runt om i landet.

Ibland kan gå lång tid innan Bitte möter sina medarbetare för att de går om varandra i arbetstiderna. Då får man hålla kontakt genom till exempel e-post och telefon.

– Min drömkollega är hjälpsam, lyhörd och flexibel och kan rycka in när så behövs. Hen får gärna vara strukturerad och ha ett starkt engagemang för sitt arbete. Jag välkomnar också personer som är olika mig själv vilket bara gör oss starkare som team.

Bitte Almér jobbar som Gruppchef på SJ