Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Frontend-utvecklare

Att jobba som frontend-utvecklare på SJ

Adriana Larsson, frontend-utvecklare på SJ sedan 2020

”Jag vill att vi ska jobba tillsammans och ha förståelse för varandra”

Adriana Larsson jobbar som utvecklare hos oss på SJ. Hon jobbar först och främst med frontend-utveckling men har också arbetat en del i backend.

– Jag börjar mer och mer förstå saker där också. Jag har dessutom testat på att vara Scrum-master och handlett en sommarjobbare, säger Adriana.

En vanlig dag för Adriana går ut på att hon programmerar i Visual studio code som är ett program för att skriva kod i React, frontend. Uppgifterna som hon får ligger i AzureDevops som är User stories och sedan kan brytas ner i tasks som egentligen är själva uppgifterna. Hon pratar även med produktägare för att få en djupare förståelse för User stories som i sin tur blir tydligare uppgifter (tasks), och ger en större förståelse hur slutprodukten ska vara.

– Det bästa med mitt jobb är att jag får bolla med mina kollegor kring hur vi löser en uppgift. Att förbättra kan vara utmanande, men också roligt. Jag tycker även att det är kul att föra IT och verksamheten närmare varandra och det finns många sätt att göra det på. Detta för att kunna få förståelse för varandra och för att slutprodukten ska bli som verksamheten vill ha den. Men också för att verksamheten ska förstå vår process mer. Vad som är möjligt och inte, säger hon.

Adrianas drömkollega är en ödmjuk person som vågar hjälpa och vågar be om hjälp från alla, oavsett kunskapsnivå. Hon vill även att personen ska våga säga när hen gjort fel, så att en förbättring kan ske.

– Jag tycker om personer som är peppande och har lätt för att lyfta andra och sig själva. Någon som är nyfiken på sina kollegor och har intresse för det vi bygger. Det är viktigt att också ha intresse för SJ i stort och jobba för en bra kultur i teamet, säger Adriana.

Adriana Larsson jobbar som frontend-utvecklare på SJ