Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Business Controller

Att jobba som Business Controller på SJ

Caroline Engervall, Business Controller på SJ sedan 2015

"Jag stödjer verksamheten i att fatta bra affärsmässiga beslut"

Caroline arbetar som Business Controller på SJ, och hennes arbete innebär många kontaktytor ut i hela organisationen.

– Min roll är att vara ett stöd till verksamheten i att fatta bra affärsmässiga beslut. Det gör jag genom att bland annat följa verksamhetens finansiella och operativa utveckling för att kunna ge insikt om var vi står i förhållande till den plan vi lagt på kort och lång sikt, säger Caroline.

Några av de verktyg som används för uppföljning är budget, prognoser och löpande analyser. Man arbetar även med visualisering i form av olika dashboards.

– Vi finns också med som stöd i alla stora projekt och har en viktig roll i att bland annat säkra de effekter som projektet ska generera. Som Business Controller ges möjligheten att vara lite av spindeln i nätet, vilket är kul!

Caroline jobbar mot affärsområdet Kommersiell trafik.

– En väldigt bred organisation, vilket för mig innebär en stor variation av arbetsuppgifter. I min roll ingår även att sitta med i ledningsgruppen för Kommersiell trafik och vara del av och stötta det viktiga arbete som sker där, säger Caroline.

Det som Caroline tycker är bäst med sitt jobb är att få arbeta med många människor i en stor organisation.

– Här finns otroligt mycket kompetens och framförallt olika kompetenser. Det innebär att jag som Business Controller behöver lära mig nya saker hela tiden och får chansen att utvecklas genom mitt dagliga jobb.

För att trivas som Business Controller är det bra att vara nyfiken och tycka om att ha många bollar i luften.

– Min drömkollega är en glad person. Någon att ha kul med och skratta ihop med även när vi jobbar i uppförsbacke. Det är viktigt att ha kul på jobbet! 

Caroline Engervall jobbar som Business Controller på SJ