Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Bolagsjurist

Att jobba som bolagsjurist hos SJ

Matilda Friberg, bolagsjurist sedan 2015

"SJs legala frågor är utmanande och intressanta"

SJ driver en spännande verksamhet under stor utveckling. Som bolagsjurist på SJ hjälper man verksamheten med legala bedömningar och analyser som gör att vi kan fatta väl avvägda beslut.

Arbetet kan röra i princip alla delar av SJs verksamhet – allt från att upprätta avtal i samband med köp av fordon eller reservdelar, till att delta i upphandlingsprojekt, upprätta försäljningsavtal, delta i utvecklingsprojekt, köpa IT-system eller bedöma strategier. Arbetet innebär också deltagande i förhandlingar och rättsprocesser.  

För att göra ett bra jobb är det viktigt att förstå och samarbeta väl med SJs verksamhet och andra parter som berörs.  

– Jag har förmånen att arbeta med mycket varierande frågor som är utmanande och intressanta, både från ett verksamhetsperspektiv och från ett juridiskt perspektiv. Det leder i sin tur till kontakter med många personer inom SJ som brinner för sina sakområden. Jag lär mig oerhört mycket från mina kollegor. I vår organisation värdesätts mitt arbete och jag får ständigt möjlighet att utveckla mina kunskaper.  

För att göra ett bra arbete som bolagsjurist på SJ är det viktigt att ha ett stort intresse för juridiken, verksamheten och att arbeta tillsammans med andra. Det är värdefullt att kunna vara bestämd och samtidigt positiv, uthållig och bra på att kunna fatta snabba beslut.

 – Jag inspireras av personer som är glada när de arbetar. 

Matilda Friberg

Matilda Friberg jobbar som bolagsjurist på SJ