Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Affärsutvecklare

Att jobba som affärsutvecklare hos SJ

Karin Skoglund Keiding, affärsutvecklare sedan 2018

"Det behövs nyfikenhet och passion för att förändra"

– Att vara affärsutvecklare på SJ innebär ett varierat arbete som är väldigt utvecklande och roligt.  

I rollen som affärsutvecklare hjälper Karin till att skapa affärsnytta för SJ på olika sätt – det kan vara att ta fram en ny tjänst eller produkt till resenärerna eller att analysera en klurig utmaning och ta fram förslag på hur den ska lösas. 

– Under en vanlig dag arbetar jag på olika sätt med att driva arbetet i mina projekt framåt, både själv och tillsammans med andra. Vi kanske har ett möte med min arbetsgrupp där vi tillsammans tittar på hur vi borde bryta ner problemet vi står inför och hur vi kan analysera det, eller så sitter jag och gör analyser för att bättre få grepp om frågan vi står inför.  

En annan dag kan handla om att lyssna på en fokusgrupp där kunder får tycka till om ett nytt koncept, för att kunna testa idén tidigt och förstå om det möter deras behov.  

– Mitt jobb är fantastiskt på många sätt! Det bästa är nog ändå att jag får arbeta med spännande frågor som kan göra verklig skillnad för SJ och för våra resenärer. Det känns väldigt meningsfullt att varje dag få arbeta med något så viktigt – som påverkar så många människor och hjälper vårt klimat – och att göra det tillsammans med duktiga och passionerade kollegor från flera delar av SJ. Jag uppskattar verkligen att känna kraften i vad man kan åstadkomma tillsammans!

För att trivas som affärsutvecklare behövs nyfikenhet och passion för att förändra och ta fram bra lösningar, tillsammans med ett driv för att lyckas genomföra det. Det är också en fördel att tycka om att arbeta tillsammans med andra, och ha en bra förmåga att arbeta med olika typer av människor. 

Karin Skoglund Keiding

Karin Skoglund Keiding jobbar som affärsutvecklare på SJ