Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Jobba på SJ

Nu söker vi extra många tågvärdar och lokförare

Vill du följa med på en spännande resa?

Här kan du läsa mer om vilka vi är och varför vi behöver dig!

Sök lediga jobb

Vilka tjänster finns ute just nu? Se och sök aktuella jobb.

Student

Ska du skriva examensarbete eller söker du praktikplats eller sommarjobb?

Få en inblick i en arbetsdag hos SJ

Josefine Lindgren jobbar som lokförare på SJ

Lokförare

"Jag vill köra tåg hela livet"

Lokförare är ett yrke med framtiden för sig. Vi räknar med att behöva rekrytera omkring 40 nya förare om året, under de närmsta åren. En av SJs nuvarande förare är Josefine Lindgren, som bytte tillvaron som frilansande make up-artist mot ett yrkesliv på spåret.

Läs mer om att vara lokförare

Tågvärd

"Som att stå mitt i rampljuset"

Att jobba som tågvärd är som att stå på en scen, mitt i rampljuset, tycker Tommy Lundgren, tågvärd i Göteborg.

– Om jag gör något dåligt kommer jag inte undan med det. Samtidigt får jag mycket uppskattning. Det är just det som är tjusningen med jobbet.

Läs mer om att vara tågvärd

Fuaad Abdi Ahmed, komfortoperatör på SJ sedan 2013

Komfortoperatör

"Vi har roligt tillsammans på jobbet"

Komfortoperatörerna på SJ städar tågen, men de gör också mycket annat.

– Jag gillar att ha den här variationen av arbetsuppgifter, så jag har sett till att få utbildning i alla momenten, säger Fuaad Abdi Ahmed, som har jobbat som komfortoperatör i cirka tio år, på TSS och SJ. 

Läs mer om att vara komfortoperatör

José Ramirez, kundvärd på SJ

Kundvärd

"Nöjda kunder är mitt mål"

Kundvärden José Ramirez är en välkänd profil på Centralstationen i Göteborg, med sitt hjälpsamma och pratglada sätt. Han hittas i SJs resebutik, men lika ofta runt omkring på stationen där han hjälper kunder tillrätta. Kundvärdarna på SJ jobbar nämligen både bakom kassan och ute på ”golvet”.

Läs mer om att vara kundvärd

Marina Berglund, fordonsoperatör på SJ

Fordonsoperatör

"Som att leka med Brio-tåg – men mycket tyngre"

Marina Berglund har en gedigen erfarenhet av jobbet som fordonsoperatör, eller växlare som det brukar kallas. Sedan slutet av 80-talet har hon jobbat på depån i Göteborg, på SJ och Trafficare. Här gör hon säkerhetskontroller på tåg inför avgång och ser till att tåget körs fram till stationen i tid.

Läs mer om att vara fordonsoperatör

Anna Boholm, trafiksamordnare på SJ

Trafiksamordnare

"Vårt jobb ska helst inte märkas"

När något stör trafiken, kanske ett fordonsfel eller en försening, blir det genast ett högre tempo på SJ Trafikledning, där trafiksamordnaren Anna Boholm jobbar. Men Anna och hennes kollegor sitter inte precis och rullar tummarna när trafiken rullar på. Istället jobbar de förebyggande för att förhindra störningar.

Läs mer om att vara trafiksamordnare

SJ är mer intressant än någonsin

De senaste åren är trenden att fler väljer tåget och SJ. Det är vårt viktigaste bidrag till ett hållbart samhälle. Det går bra för oss och det är vi stolta över. 

En hållbar resa med SJ är mer än bara grön. Det är också en trafiksäker resa, en punktlig resa, en användbar resa och en härlig resa. Vi vill vara ett SJ att lita på och längta till och som medarbetare i SJ är du med och för människor närmare varandra, varje dag.

Vi är idag en modern resepartner med hög förändringstakt. Digitalisering pågår både internt och i kundmötet. Vår prisbelönta app är uppskattad av våra resenärer och används av fler än 100 000 varje dag. Vår ambition är att bli ett av Sveriges mest digitala företag.

Vår finansiella styrka gör att vi de närmaste åren kan öka investeringarna i verksamheten, för att skapa nya möjligheter för framtiden. Under den kommande femårsperioden investerar vi mer än 9 miljarder i att förnya fordonsflottan.

För att fortsätta möta nya behov i samhället vill vi öka mångfalden bland oss som arbetar i SJ. Vi vet att det ökar vår innovationskraft och ger oss möjlighet att attrahera nya resenärer. Som medarbetare i SJ är du vår viktigaste ambassadör och får möjlighet att utvecklas och bidra till det hållbara alternativet – tågresan.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Erica Kronhöffer, Hållbarhetschef i SJ

Erica Kronhöffer