Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Jobba på SJ

Är du nyfiken på en karriär inom Sveriges största tågoperatör?

Läs mer om vilka vi är och varför vi behöver dig!

Sök lediga jobb

Vilka tjänster finns ute just nu? Se och sök aktuella jobb.

Student

Ska du skriva examensarbete eller söker du praktikplats?

Häng med oss på tåget!

Är du nyfiken på en karriär inom Sveriges största tågoperatör? Inom SJ är det en bra stämning mellan arbetskollegor och många medarbetare beskriver att de har en av Sveriges vackraste arbetsplatser med varierande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik.

Genom arbetet på SJ är du med och för människor närmare varandra varje dag. Att resa med tåg är miljövänligt och därför ökar tågresandet. Vår hållbara produkt är spännande – något som också gör oss till en attraktiv arbetsgivare.

Vi lovar dig en behaglig resa

Som anställd på SJ kommer du att få vara med om en spännande framtid. För att du ska ha en attraktiv anställning och rätt förutsättningar i din roll kommer du att kunna ta del av bland annat:

  • Introduktion och löpande kompetensutveckling
  • Friskvårdsbidrag och hälsosatsningar på jobbet
  • Tjänstepension/tjänsteförsäkring
  • Tillgång till SJs många rabatter och förmåner
  • Tillgång till företagshälsovård
  • Förmånligt resande med SJs tåg på fritiden
  • Löneutfyllnad vid föräldraledighet
  • Volontärsuppdrag under arbetstid
  • Internt arbetsplatsutbyte
  • Ledarutveckling för både nya och erfarna ledare

Vem du än är

På SJ tror vi att mångfald och inkludering är rätt väg att gå och det är en viktig del i vår vision, våra värderingar och vår affär. SJ är till för hela samhället och därför är det viktigt att våra medarbetare speglar samhällets sammansättning. Både våra medarbetare och kunder ska känna sig inkluderade – på arbetsplatsen och ombord.

SJ ser att olikhet skapar konkurrenskraft och affärsnytta. Mångfalden av olika bakgrund, erfarenhet och kompetens bland våra medarbetare vill vi ta vara på. Goda möten ger ett gott arbetsklimat och våra kunder får en bättre service.

Vart du än ska

SJ är ett tryggt och stort företag med många olika typer av yrken som tillsammans gör vårt yttersta för att tågen ska kunna gå i tid och att våra resenärer ska få den bästa tänkbara reseupplevelsen. Hos oss kan du arbeta och utvecklas som ombordpersonal, depåpersonal, kundvärd eller inom någon av våra administrativa roller.

Vi har många arbeten och utmaningar för dig som precis har avslutat din gymnasieutbildning, studerar på universitet eller har kommit en bit på vägen i ditt yrkesliv.

Få en inblick i en arbetsdag hos SJ

Backend-utvecklare
Bid Manager
Bolagsjurist
Fordonsingenjör
Komfortoperatör
Gruppchef
HR verksamhetspartner
Komfortoperatör
Lokförare
Marketing Manager
Trafiksamordnare
Trafiksakerhetshandlaggare
Tågvärd
Utvecklare

SJ är mer intressant än någonsin

De senaste åren är trenden att fler väljer tåget och SJ. Det är vårt viktigaste bidrag till ett hållbart samhälle. Det går bra för oss och det är vi stolta över. 

En hållbar resa med SJ är mer än bara grön. Det är också en trafiksäker resa, en punktlig resa, en användbar resa och en härlig resa. Vi vill vara ett SJ att lita på och längta till och som medarbetare i SJ är du med och för människor närmare varandra, varje dag.

Vi är idag en modern resepartner med hög förändringstakt. Digitalisering pågår både internt och i kundmötet. Vår prisbelönta app är uppskattad av våra resenärer och används av fler än 100 000 varje dag. Vår ambition är att bli ett av Sveriges mest digitala företag.

Vår finansiella styrka gör att vi de närmaste åren kan öka investeringarna i verksamheten, för att skapa nya möjligheter för framtiden. Under den kommande femårsperioden investerar vi mer än 9 miljarder i att förnya fordonsflottan.

För att fortsätta möta nya behov i samhället vill vi öka mångfalden bland oss som arbetar i SJ. Vi vet att det ökar vår innovationskraft och ger oss möjlighet att attrahera nya resenärer. Som medarbetare i SJ är du vår viktigaste ambassadör och får möjlighet att utvecklas och bidra till det hållbara alternativet – tågresan.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Mats Pettersson, HR-direktör på SJ

Mats Pettersson, HR-direktör på SJ