Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Är du nyfiken på en karriär inom Sveriges största tågoperatör?

Fler och fler väljer tåget och SJ. Det är vårt viktigaste bidrag till ett hållbart samhälle. Men en hållbar resa med SJ behöver vara mer än grön. Det måste vara en trafiksäker resa, en punktlig resa, en användbar resa och en härlig resa. Vi vill vara ett SJ att lita på och längta till. Vill du vara med i vårt arbete för framtiden?

Att jobba på SJ

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.

Som medarbetare i SJ-koncernen är du vår viktigaste ambassadör och får möjlighet att utvecklas och bidra till framtidens sätt att resa. Tillsammans med dina kollegor är du med och för människor närmare varandra, varje dag. 

Läs mer om SJ

Våra medarbetare

För att fortsätta möta nya behov i samhället vill vi öka mångfalden bland oss som arbetar i SJ-koncernen. Vi vet att det ökar vår innovationskraft och ger oss möjlighet att attrahera nya resenärer. SJ är till för hela samhället och därför är det viktigt att våra medarbetare speglar samhällets sammansättning.

SJ är ett tryggt företag med medarbetare inom många olika typer av roller som tillsammans bidrar till att tågen går i tid och att våra resenärer får den bästa reseupplevelsen. Vår bredd på yrken och utmaningar gör att vi erbjuder tjänster för dig som precis har avslutat din gymnasieutbildning, studerar på universitet eller har kommit en bit på vägen i ditt yrkesliv.

Förmåner

Som anställd på SJ kommer du att få vara med om en spännande framtid. Vi är idag en modern resepartner med hög förändringstakt. Digitalisering pågår både internt och i mötet med våra resenärer. Vår finansiella styrka gör att vi de närmaste åren kan öka investeringarna i verksamheten, för att skapa nya möjligheter för framtiden.

För att du ska ha en attraktiv anställning och rätt förutsättningar i din roll kommer du att kunna ta del av löpande kompetensutveckling, internt arbetsplatsutbyte, friskvårdsbidrag, förmånligt resande med SJs tåg på fritiden och mycket, mycket mer.

Våra roller

SJ för människor närmare varandra, varje dag. Och det är våra 5 400 medarbetare som gör det möjligt. Inom vår koncern erbjuder vi en stor bredd av roller. Vill du köra tåg eller A/B-tester? Vill du skapa minnesvärda kundmöten eller framtidens tågsäte? Vill du bevaka tågtrafiken eller nästa resetrend? Oavsett vad du är intresserad av så kommer du att jobba i ett team som bidrar till att öka tågresandet – framtidens sätt att resa.

Lokförare
Tågvärd
Komfortoperatör

IT

Backend-utvecklare
Fordonsingenjör
Huvudkontor

Ska du skriva examensarbete eller söker du en traineetjänst?

Lokförare

Lokförare

Ett jobb som lokförare hos SJ innebär stort eget ansvar, härliga kollegor och möjlighet att köra Sveriges modernaste tåg. Att du dessutom har den finaste utsikten från jobbet är en ren bonus. Arbetet som lokförare passar dig som gillar service och teknik i kombination med högt säkerhetstänk.

Utöver tjänster för lokförare med giltigt förarbevis erbjuder vi även 41 veckor lång utbildning med lön under tiden. Efter godkänd lokförarexamen är du garanterad tillsvidareanställning.

Tågvärd

Tågvärd

Tågvärdar jobbar ombord på våra tåg runt om i Sverige och ser till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna i alla lägen. Arbetet som tågvärd passar dig som vill arbeta med kundservice och ha ett rörligt och omväxlande arbete.

Vi söker regelbundet säkerhetsmedvetna och serviceinriktade medarbetare för att arbeta som tågvärdar ombord på våra tåg.

Depå

I våra depåer jobbar ett sammansvetsat gäng som tillsammans säkerställer att våra tåg får den service och det underhåll som krävs för att de ska kunna gå hela och rena i tid. Inom depåverksamheten jobbar bland annat våra fordonsoperatörer, våra komfortoperatörer och våra tågtekniker. De är alla en viktig del i processen som ska säkerställa att våra resenärer får en säker och punktlig resa och en bra ombordupplevelse.

Till våra depåer söker vi regelbundet medarbetare som gillar teknik, vill ha variation under arbetsdagen och inte har något problem med att jobba utomhus, oavsett väder och vind.

Komfortoperatör
Komfortoperatör
Tågtekniker

IT

SJs IT-division står inför många spännande utmaningar de närmsta åren. Vi inför en ny biljettförsäljningsplattform och passar på att modernisera vår webb och app. Vi bygger datadrivna applikationer som samlar data från våra tåg i realtid. Vi bygger digitala verktyg till vår personal ombord på tågen, i verkstäderna och depåerna.

Hos oss ingår du i en kompetent och framtidsinriktad IT-verksamhet med många erfarna och generösa kollegor som vill vara med och bidra till din framgång och karriärsutveckling. Möt några av dina framtida kollegor nedan!

Frontend-utvecklare
Backend-utvecklare
Utvecklare
IT-arkitekt

Fordon

SJs fordonsdivision befinner sig i ett skede av intensiv förnyelse där vi utvecklar vår verksamhet och investerar i våra fordon. Vi utökar fordonsflottan med två nya fordonstyper för att möta den ökade efterfrågan på tågresor och upprustar befintliga fordonstyper för att förlänga livslängden. Vi utvecklar våra fordon och processer för att möta ökade kundkrav på punktlighet, renhet och komfort.

Hos oss får du möjligheten att göra en insats för vårt samhälle genom att vara med och skapa förutsättningar för en bra kollektivtrafiklösning för framtiden. Möt några av dina framtida kollegor nedan!

Materialstyrare
Fordonsingenjör

Huvudkontoret

På SJs huvudkontor i centrala Stockholm arbetar vi inom många olika områden. Utöver IT- och fordonsområdet så finns roller för dig som önskar en karriär inom till exempel upphandlingar, marknadsföring, HR eller ekonomi. Tillsammans jobbar vi för att fler ska välja tåget och för att göra livet enklare för alla de som reser med oss varje dag, året om.

Hos oss blir du en del av ett team som känner ett otroligt engagemang och en stolthet över att vara en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås. Möt några av dina framtida kollegor nedan!

Trafiksamordnare
Bid Manager
Gruppchef
Business Controller
HR verksamhetspartner
Marketing Manager
Bolagsjurist

Våra lediga jobb