Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Följ med på vår resa!

I snart 170 år har vi på SJ fört människor närmare varandra och bundit samman landet. Det är ett arv vi värdesätter, men vår resa har bara börjat. Tillsammans skapar vi dagens – och morgondagens resande.

Vi gör skillnad

Som medarbetare i SJ-koncernen är du vår viktigaste ambassadör. Hos oss har du varje dag möjlighet att påverka och göra skillnad i våra resenärers liv. Tillsammans med engagerade kollegor skapar du värde för företaget och arbetar för ett hållbart samhälle.

Vi är en del av resan mot klimatmålen

Våra tåg körs på 100 % förnybar el från vind och vatten, vilket gör oss till ett av Sveriges mest hållbara resealternativ.

Vi tar tåget ut i Europa

Med SJ EuroNight, vårt nattåg till Tyskland, erbjuder vi ett bekvämt alternativ för resor till Europa.

Vi samarbetar för en god sak

Vi samarbetar med flera organisationer och företag som gör skillnad på riktigt, till exempel Friends, Min Stora Dag och Mind.

Vi binder ihop Sverige

Vi kör 1 500 avgångar per dag från fler än 400 stationer. Vi binder ihop Sverige med Skandinaviens huvudstäder.

Vi utvecklas tillsammans

På SJ är en arbetsdag sällan den andra lik. Som medarbetare möter du både utmaningar och möjligheter. Vi tror på samarbete och kontinuerligt lärande och strävar hela tiden efter att förbättra våra arbetsverktyg, vår produkt och fordonsflotta.

Vi ser enorm efterfrågan på tågresor

De senaste åren har intresset för tågresandet ökat stort i Sverige och vi har som mål att dubblera vårt utbud fram till 2028.

Vi arbetar datadrivet och digitalt

Vi arbetar för att bli mer datadrivna inom t ex optimering av fordonsunderhåll, och egenutvecklar flera av våra digitala verktyg.

Vi erbjuder en karriär på räls

Vår bredd på roller gör att vi behöver medarbetare med olika bakgrund och kompetens och vår komplexa bransch innebär löpande möjligheter till utvecklande utmaningar.

Vi har Sveriges största tågflotta

Inom de närmsta åren satsar vi upp till 19 miljarder på vår fordonsflotta. Flottan kommer att bestå av 9 tågtyper och inkluderar X 2000, Sveriges snabbaste tåg.

Vi är stolta

Vi vet hur viktigt det är att alla medarbetare är med på vår gemensamma resa, känner sig inkluderade och förstår vart vi är på väg. Vi bryr oss och tar hand om varandra. Tillsammans skapar vi ett SJ för alla – och gläds över förmånen att arbeta på ett företag vi är stolta över.

Vi har ett tydligt syfte

För oss är det självklart varför SJ finns och hur vi bidrar i samhället. Det präglar hur vi bemöter våra resenärer och varandra.

Vi har en värdefull historia

Vi har lång erfarenhet och bred kunskap av järnväg, med branschens mest kompetenta medarbetare.

Vi har trygghet genom kollektivavtal

Avtalet inkluderar bl a tjänstepension, trygghetsförsäkring och  förstärkt föräldralön.

Vi tror på starka team

Vi anordnar arbetsplatsträffar, teamaktiviteter och frukostmöten för att främja gemenskap och inkludering.

Våra roller

SJ för människor närmare varandra, varje dag. Och det är våra 5 400 medarbetare som gör det möjligt. Inom vår koncern erbjuder vi en stor bredd av roller. Vill du köra tåg eller A/B-tester? Vill du skapa minnesvärda kundmöten eller framtidens tågsäte? Vill du bevaka tågtrafiken eller nästa resetrend? Oavsett vad du är intresserad av så kommer du att jobba i ett team som bidrar till att öka tågresandet – framtidens sätt att resa.

Lokförare
Tågvärd
Komfortoperatör

IT

Backend-utvecklare
Fordonsingenjör

Huvudkontor

Huvudkontor

Våra lediga jobb