Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Förfrågan om film- eller fototillstånd på tåget

Önskar du att filma på perronger kontaktar du Trafikverket som hanterar dessa ärenden. Önskar du att filma i stationshus kontaktar du Jernhusen som hanterar dessa ärenden.

Om du vill filma eller fotografera ombord på SJs tåg behöver du ansöka om tillstånd. För att kunna ta ställning behöver vi få din förfrågan om film- eller fototillstånd med bakgrundsfakta och underlag cirka två veckor innan önskat inspelningsdatum/fotografering. Vid ansökan om filmtillstånd i förarhytt är handläggningstiden upp till tre veckor. I dessa fall tillkommer en kostnad för medföljande värd i förarhytt.

Observera att samtliga fält nedan är obligatoriska. Vänligen fyll i din förfrågan med exakt reseinformation för er filmning/fotograferingsdag. Ofullständiga tillståndsansökningar avslås.

Nedan formulär gäller även för dig som vill filma eller fotografera ombord på pendeltågen i SL-trafiken, som körs av vårt dotterbolag SJ Stockholmståg.

Vill du filma eller fotografera ombord på Västtågen, som körs av vårt dotterbolag SJ Götalandståg, hänvisar vi dig till att ansöka om tillstånd via Västtrafiks presstjänst.