Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tävling: Visa oss ditt fantastiska Sverige!

Varbergs många kallbadhus och spaanläggningar står sig väl i jämförelsen med spa-täta Budapest. 

Vi söker svenska alternativ – tågresor att vinna!

Vi tror att det går att hitta upplevelser utöver det vanliga utan att behöva flänga jorden runt. Många som bor i Sverige har mycket kvar att upptäcka på hemmaplan, allt från svenska ostron i Grebbestad till norrsken över Abisko. Nu vill vi ha din hjälp att hitta härliga sommardestinationer som är minst lika bra som utländska alternativ.

Tävlingen går ut på att du ska hitta ett svenskt resmål och jämföra det med ett utländskt alternativ. Det svenska resmålet bör gå att resa till på ett klimatsmart sätt, till exempel med tåg nästan hela vägen fram. Det ska, enligt dig, stå sig väl i konkurrens med det utländska resmålet. Det är ett plus om du kan finna en ny och oväntad jämförelse.

Nominera ditt bidrag nedan och var med och tävla om resor till valfria SJ-destinationer senast den 15 februari 2019. De som nominerar de tio bästa förslagen vinner en resa för hela sin familj/sambo/kompisgäng (max 5 personer). En jury kommer därefter att välja ut vilka bidrag som går vidare till en omröstning om det bästa svenska alternativet. Omröstningen är öppen för alla och startar i mitten av mars. Du kommer att hitta den här på sj.se.

Vill du få inspiration?

Under 2018 handplockade vi på SJ tio höst- och vinterdestinationer som står sig väl i en internationell jämförelse och som resenärer samtidigt kan nå på ett hållbart sätt. Läs mer här

Några exempel på svenska alternativ:

 

Bohuslän och Bretagne

Bohuslän och Bretagne

Bohuslänska ostron är minst lika bra som de i Bretagne.

Kullahalvön och Mosel

Kullahalvön och Mosel

Du behöver inte åka ända till Tyskland för att dricka utsökta vita kvalitetsviner.

Malmö (foto Karen Gardiner) och Berlin

Malmö och Berlin

I Malmö finns det lika många konstgallerier som i Berlin.

Ale stenar och Stonehenge

Ale stenar och Stonehenge

Ale stenar, Sveriges största bevarade skeppssättning, är Sveriges svar på Stonehenge.

Fyll i dina uppgifter nedan:

Jämförelse mellan svenskt och utländskt resmål:

Har du egna privata bilder från ditt svenska och utländska resmål så kan du ladda du upp dem här nedan:

Godkänn

SJ kommer att hantera dina personuppgifter för att administrera ditt tävlingsbidrag och för att kunna dela ut vinsterna. Vid tävlingens avslutande makuleras samtliga personuppgifter. För att läsa mer om hur SJ hanterar personuppgifter och dina rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen, se www.sj.se/dataskydd SJ står för eventuell vinstskatt.