Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

  • Start
  • Får jag ta med mig cykeln på tåget?

Får jag ta med mig cykeln på tåget?

Du kan ta med din cykel på resan om du monterar ner eller fäller ihop cykeln och förvarar den i lämplig cykelväska.

Cykelväskan kan vara max 140x85x30cm, maxvikt 25 kg för både cykel och väska. Väskan ska placeras på ett ledigt utrymme ombord. Läs mer om våra bagageregler här.

Samma regler gäller cyklar för barn. 

El-sparkcykel eller mindre resecykel ska fällas ihop och förvaras i bagageställ eller på golvet vid ditt säte. El-sparkcykel eller mindre resecykel får inte placeras på hatthyllan ovanför din plats.

Cykel på Tåg i Bergslagen
Det går bra att ta med cykel ombord på Tåg i Bergslagen. Det finns två platser ombord på varje avgång, förutom på tåg 8201 och 8202. Det går dock inte att boka cykelplats i förväg så det är först till kvarn som gäller. Det är endast tillåtet att ta med en cykel med två hjul (ej trehjuling, tandemcykel, cykelvagn och liknande).

Cykel på Mälartåg
Det går bra att ta med cykel ombord på Mälartåg. Det finns platser för upp till sex cyklar i varje tågset, du fäster den med hållare på anvisad plats i Flexvagnen. Det går inte att reservera plats. Läs mer om att resa med cykel på Mälartåg här. 

Cykel på Öresundståg
Det är tillåtet att ta med cykel ombord på Öresundståg. Det kan förkomma undantag på vissa sträckor och perioder pga exempelvis banarbete. Det finns plats för upp till 9 cyklar i mitten av tåget men rullstolar och barnvagnar har alltid företräde. Det går inte att reservera plats för cykel. Läs mer om att resa med cykel på Öresundståg här.

Fick du svar på din fråga?