Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Här hittar du svar på frågor som våra resenärer ibland funderar på.

Kan jag resa med djur?

Ja, du är välkommen att resa med husdjur på SJ-tågen.

Djur får följa med i 2 klass. Tänk på att välja en plats i avdelning Djur tillåtet om du tar med dig t ex katt eller hund på tåget. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen. Det finns en symbol på utsidan av vagnen där du ser att det är Djur tillåtet.

Du kan ta med dig två sällskapsdjur kostnadsfritt
Djur ska placeras på golvet och får inte vara uppe på sätet. Har du ett större husdjur eller om du vill ha mer utrymme tillkommer en kostnad som motsvarar priset för en ungdomsbiljett (16 år) på sträckan. Reser du med djur i bur (till exempel fåglar, kanin eller marsvin) så räknas varje bur som ett sällskapsdjur.

Tänk på att det alltid är du som ansvarar för att ditt djur inte stör eller riskerar tryggheten ombord, varken för medresenärer eller personal.

Kan jag resa med djur på ersättningsbuss?
Vi hjälper givetvis dig och ditt djur så att ni kommer fram till er slutstation. Viss ersättningstrafik kan ha speciella regler kring detta. 

Observera att på anslutande sträckor med annan operatör kan SJ inte garantera att sällskapsdjur kan tas med. För ytterligare information hänvisar vi till respektive bolag.

Kan jag resa med djur på nattåg?

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka