Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Tåget gör tjänsteresan mer effektiv

Anna Graaf reser regelbundet i tjänsten mellan Göteborg och Stockholm

– Förutom att det är mycket mer miljövänligt än att flyga är det dessutom enklare och skönare att ta tåget. Att flyga känns bara krångligt för mig. Reser jag tre timmar med tåg får jag tillbaka minst två och en halv timmar, i form av arbete eller vila. Att välja tåget när jag reser i tjänsten känns helt naturligt och som det mest effektiva sättet att resa på.

Anna Graaf är hållbarhetschef och arbetar på White Arkitekter. White Arkitekter är sedan flera år tillbaka anslutna till SJ Biz som är SJs företagsprogram. Anna reser regelbundet med SJ i tjänsten, oftast blir det mellan Göteborg och Stockholm. I alla projekt som White arkitekter tar sig an finns ett tydligt fokus på att få till en så låg miljöpåverkan som möjligt. Det gäller såklart även deras resor i jobbet. Därför har de sedan 2009 miljökompenserat alla sina resor.

- Det finns många sätt som företag kan uppmuntra sina anställa till att resa med tåg i tjänsten. En viktig sak är att försöka anpassa tid och plats för mötet efter tågtidtabellen. Varför inte välja en mötesplats inom gångavstånd till Centralstationen? Ett annat sätt kan vara att tillåta 1 klass resande.

– Som hållbarhetschef uppskattar jag tågresandet och SJ Biz företagsprogram. Vi har en uttalad och tydlig resepolicy som styr till tåg. Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor på alla nivåer där tjänsteresandet är en del av arbetet. 2016 fick vi SJ:s miljödiplom, vilket vi är mycket stolta över. Ett kvitto på att vi gör rätt saker!

Tack vare komforten SJ erbjuder sina affärsresenärer väljer Anna Graaf ofta att resa i 1 klass.

– I 1 klass upplever jag arbetsro, vilket underlättar om man som jag ofta ska läsa in sig på ett projekt eller förbereda sig inför ett kommande möte.

Anna Graaf är en flitig användare av tågets kostnadsfria Wi-Fi. En annan sak som Anna uppskattar är SJs nya ekologiska matsortiment.

– Det nya matkonceptet med bland annat utökat sortiment av vegetariska alternativ känns väldigt fräscht och helt rätt i tiden. Att kunna äta gott gör resan extra trevlig.

Anna Graaf, hållbarhetschef på White Arkitekter

Anna Graaf, hållbarhetschef på White Arkitekter. 

Gör dina affärsresor gröna och använd restiden mer effektivt. SJ Biz är vårt företagsprogram för alla företag och organisationer. Med SJ Biz får du en enkel reseadministration, förmånliga rabatter och erbjudanden på SJ resor. Företagsprogrammet är kostnadsfritt.