Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Entreprenör 2018

SJ Entreprenör är samlingsnamnet för SJs engagemang för entreprenörer som vill driva och utveckla företag i Sverige. Under året deltar SJ i olika aktiviteter och samarbeten för att utveckla och främja entreprenörskap

Vi vet att det kan vara både utmanande och tidskrävande att starta ett nytt företag. Därför vill SJ Entreprenör vara en av de viktigaste krafterna för att hjälpa till. Det gör vi bland annat genom samverkan av olika nätverk och erfarenhet av att driva ett bolag i över 160 år. Vi tror att entreprenörskap driver Sverige framåt, en resa vi vill vara med på.

Genom SJ Entreprenör för vi människor närmare varandra varje dag.

SJs satsningar och samarbeten under 2018

UF alumni

UF alumni är nätverket för alla som drivit UF-företag på gymnasiet. Ung Företagsamhet är en politiskt obunden och ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Venture Cup

Venture Cup är en ideell organisation som årligen anordnar två nationella tävlingar. Syftet är att få fler att testa sina affärsidéer och skapar hållbara tillväxtföretag genom tävlingar med feedback, samt utbildning, inspiration och nätverk.

Live at Heart Creative

Live at Heart Creative är en del av den stora showcasefestivalen Live at Heart, en av Sveriges och Skandinaviens främsta mötesplatser för musik och film och numera också entreprenörskap. På festivalen möts entreprenörer och bolag från hela Norden för att träffa varandra, investerare och ta del av intressanta keynotes. Festivalen hålls i september varje år i Örebro.

#GeTillbaka

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda 25 000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.

Businesspodden Awards

Businesspodden Awards 2018 är Sveriges största entreprenörsfest. Kvällen är fullspäckad med affärsmingel, artistframträdanden och 39 pitchande bidrag på scen.

Bidragen består av de 39 bolag som alla blivit framröstade till "Veckans Business" av Businesspoddens lyssnare och vunnit varsin Guldbiljett till finalen.

Business Challenge

Business Challenge för samman Sveriges absoluta näringslivselit, toppchefer, experter, ledare, riskkapitalister med startups och talanger.

Detta görs genom deras plattform som bland annat består av ett tävlingskoncept, affärsutvecklingsprogram, events och andra initiativ inom entreprenörskap och innovation.

Entrepreneur Skiweek

Entrepreneur Skiweek är sedan 2012 mötesplatsen för unga entreprenörer att skapa nya kontakter, umgås och få ny inspiration. Lyssna till några av Sveriges främsta unga entreprenörer i Skiweek Sessions, lär av andras misstag och drivkrafter i morgonsoffan Skiweek Mornings. Dessutom Afterski, Dj Battle, Skiweek Unconference och Ski Clinic.

SIME Summer

SIME Summer 2018 erbjuder två dagar fulla av duktiga talare, möten och insikter i ett format som är skapat för att skapa maximal verkan. SIME Summer hålls på Epicenter i Stockholm och besökarna får möta internationella talare i summits som djupdyker i olika ämnen och industrier. Utöver det har deltagarna möjlighet att besöka Expert Talks och Matchmaking sessions.