Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

SJ Entreprenör 2019

SJ Entreprenör är samlingsnamnet för SJs engagemang för entreprenörer som vill driva och utveckla företag i Sverige. Under året deltar SJ i olika aktiviteter och samarbeten för att utveckla och främja entreprenörskap

Vi vet att det kan vara både utmanande och tidskrävande att starta ett nytt företag. Därför vill SJ Entreprenör vara en av de viktigaste krafterna för att hjälpa till. Det gör vi bland annat genom samverkan av olika nätverk och erfarenhet av att driva ett bolag i över 160 år. Vi tror att entreprenörskap driver Sverige framåt, en resa vi vill vara med på.

Genom SJ Entreprenör för vi människor närmare varandra varje dag.

SJs satsningar och samarbeten under 2019

House Be

I entreprenörshubben House Be i Åre samlas startup-bolag, egenföretagare och andra intressenter för att utveckla sina affärsidéer, få kontakt med investerare och nätverka. Ett nav för skalbara tillväxtbolag helt enkelt. Samtliga House Be medlemmar reser med SJ till rabatterade priser och tillsammans med House Be skapar vi entreprenörsdrivna aktiviteter för att främja företagande och innovation.

SUP46 (StartUp People of Sweden)

SUP46 är en samlingsplats för mer än 60 startup-bolag och en naturlig mötesplats för entreprenörer att träffas för att inspireras, samarbeta och nätverka med varandra. Hubben öppnade 2013 och är beläget i centrala Stockholm. På plats finns även riskkapitalistbolag och privata investerare. Visionen för SUP46 är att alla startup-medlemmar kommer att bli globala game-changers.

Sweden Demo Day

Den 8:onde upplagan av Sweden Demo Day är precis runt hörnet. Den 4:e April kommer 600 startups att dela med sig av sina affärsidéer på Sweden Demo Day’s klassiska bruna papper. Förutom entreprenörer kommer även investerare, media, och andra bolag att vara på plats. Totalt besöker 3 500 personer Stockholmsmässan under dagen. Biljetterna är gratis och finns på swedendemoday.com

Live at Heart Creative

Live at Heart Creative är en del av den stora showcasefestivalen Live at Heart, en av Sveriges och Skandinaviens främsta mötesplatser för musik och film och numera också entreprenörskap. På festivalen möts entreprenörer och bolag från hela Norden för att träffa varandra, investerare och ta del av intressanta keynotes. Festivalen hålls i september varje år i Örebro.

Entrepreneur Skiweek

Entrepreneur Skiweek är sedan 2012 mötesplatsen för unga entreprenörer att skapa nya kontakter, umgås och få ny inspiration. Lyssna till några av Sveriges främsta unga entreprenörer i Skiweek Sessions, lär av andras misstag och drivkrafter i morgonsoffan Skiweek Mornings. Dessutom Afterski, Dj Battle, Skiweek Unconference och Ski Clinic.

Venture Cup

Venture Cup är en ideell organisation som årligen anordnar två nationella tävlingar. Syftet är att få fler att testa sina affärsidéer och skapar hållbara tillväxtföretag genom tävlingar med feedback, samt utbildning, inspiration och nätverk.

#GeTillbaka

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda 25 000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.