Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Välkommen till SJ BizTalks!

SJ BizTalks är events där du kan fylla på med energi, inspiration och ta del av intressanta föreläsare. Passa på att mingla och knyta nya kontakter. På eventen tar vi alltid upp intressanta och aktuella ämnen kring företagande, digitalisering och hållbarhet.

Höstens SJ BizTalks i Malmö

21 oktober 2019 hölls SJ BizTalks i Malmö. Kvällens tema var miljö och hållbarhet. Gustav Stenbeck, miljöaktivisten som blev riskkapitalist, pratade inspirerande om hur man lyckas få hållbarhet och lönsamma affärer att mötas. Vi fick också träffa bolagen Oatly, Voi, GodEl och Way out West, som alla har lyckas med just detta, att skapa business med hållbarhet som grund. Moderator för kvällen var Mattias Goldmann, en stark profil och debattör inom hållbarhet i Sverige.

Se highlights från kvällen i Malmö i filmen här intill!

Se paneldiskussionen från SJ Biz Talks i Malmö.

Lyssna på när SJs affärschef Petter Essén pratar om tåget och vad som händer framöver på SJ Biz Talks i Malmö. 

Här är talarna på höstens SJ BizTalks!

Mattias Goldman

Moderator

Mattias är en välkänd talare och driven moderator inom klimat, energi och migration samt en envis debattör! 2016 utnämndes han till Mäktigast i Hållbarhetssverige, 2017 blev han runner-up i Årets Opinionsbildare och 2017 dubbades Mattias till riddare för sitt klimatarbete av franska regeringen.

Gustav Stenbeck

Entreprenör

Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Med erfarenhet från Greenpeace, multinationella företag och från startupvärlden talar han om hur hållbarhet håller på att förändra det ekonomiska landskapet i rasande takt och hur det påverkar sättet bolag gör affärer på. Både idag, imorgon och långt därefter. Gustav har ett förflutet som hållbarhetschef åt Petter Stordalens Nordic Choice Hotels och blev under sin tid där utsedd till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer.

Cecilia McAleavey

Cecilia McAleavey

Director Sustainable Eating & Public Affairs på Oatly

Oatly vill göra det enkelt för folk att äta och dricka så att de mår bra och samtidigt slipper oroa sig för att de tär på planetens resurser. Oatly grundades på 90-talet efter att forskare vid Lunds Universitet gjort upptäckten att naturliga enzymer kan omvandla fiberrik havre till näringsriktig flytande föda. Med huvudkontor i Malmö och produktions- och utvecklingsanläggning i Landskrona har Oatly södra Sverige som hemmaplan.

Eric André

Eric André

Nordenchef på Voi Technology

Voi grundades i augusti 2018 och är ett skandinaviskt mikroföretag som erbjuder elektrisk sparkcykel- och cykeldelning i samarbete med städer och lokala samhällen. Voi tror att elsparkcykel kan ändra hur människor rör sig i våra städer och de vill att omvandlingen ska ske på rätt sätt – genom innovation, öppen och öppen dialog med städer och regeringar och genom anpassning till lokala behov.

Emmy Tollin

Emmy Tollin

Hållbarhetsutvecklare och partneransvarig på GodEl

GodEl är elbolaget som förutom att sälja klimatpositiv el till sina kunder även ser till att vinsten går till organisationer som försöker rädda världen. Hittills har GodEl genererat över 54 miljoner kronor till bl a Läkare utan gränser, Barncancerfonden och Naturskyddsföreningen. Nio år i rad har GodEl utsetts till Sveriges mest hållbara elbolag.

Peter Björklund

Peter Björklund

Marketing Partnership Manager på Luger

Way Out West är en musikfestival som sedan 2007 årligen arrangeras i Göteborg av musikagenturen Luger. Festivalen är sedan tidigare både mjölk- och köttfri men har nu tagit klivet mot att bli klimattransparenta. Från och med årets festival redovisar de sitt klimatavtryck, räknat på mat, dryck, transport, boende och energi.

Petter Essén

Petter Essén

Affärschef på SJ

Affärschef på SJ med ansvar för bland annat de två snabbtågslinjerna som utgår från Malmö, den ena mot Stockholm och den andra mot Göteborg. Petter har ett stort fokus på regionen kring Malmö och Köpenhamn.

Inspireras

Lyssna på vår podcastserie SJ BizTalks

Varje dag reser 130 000 unika personer med SJ - alla med olika destinationer och mål. Men vilka är dom egentligen? I podden får du höra våra affärsresenärer - okända som kända - dela med sig av sina liv och funderingar.

Fördelar med ett SJ Biz-avtal

Rese- och miljörapport

Förenklar er reseuppföljning och visar de miljöbesparingar ni gör genom att ta tåget.

Attraktiva betallösningar

Med SJ Biz har ni möjlighet att betala på flera olika sätt för att det ska passa era behov.

Förmånliga erbjudanden

Ni kan exempelvis få uppgraderingar eller priserbjudanden som gör resan ännu härligare.

Rabatt från första kronan

Ett SJ Biz-avtal är helt kostnadsfritt och ger rabatt från första resan.

Smidig bokning

På sj.se, i vår app, med widget eller hos resebyrån – ni väljer!

Personlig kundservice

Ring 0771-75 75 55 eller mejla foretag@sj.se.