Åtkomst nekad {{userModel.firstName}}

Du har inte behörighet att komma åt denna sida

Bli företagskund – res tidseffektivt och minska ert klimatavtryck!

Som företagskund blir det enkelt att boka, betala och följa upp ditt resande. Gå med i vårt företagsprogram och få hjälp att ställa om till ett mer hållbart resande.

Aktuellt med SJ Biz

Tryggt affärsresande under coronapandemin

För oss är det viktigt att du som reser känner dig trygg ombord på våra tåg. Därför har vi ett nära samarbete med myndigheter för att säkerställa att vi gör rätt saker. På sj.se/corona har vi samlat tips och fakta om vad vi har gjort på SJ för att minska risken för smittspridning och vad du som resenär kan bidra med. Tillsammans hjälps vi åt!

Res med SJ för ett hållbart företagande

Idag är hållbarhet mer eller mindre en hygienfaktor och något som svenskar och företag ser som en självklarhet. Det är också en förutsättning för att vara en attraktiv arbetsgivare och bli vald av sina kunder. Genom vårt företagsprogram SJ Biz får du hjälp att ställa om till ett mer hållbart resande, vilket ofta leder till både högre effektivitet, lägre kostnader och minskat klimatavtryck.

Tips och hjälp på vägen mot klimatsmart resande

Här har vi samlat verktyg och tips som du kan använda för att komma igång med omställningen mot mer hållbara tjänsteresor.

Boka resan enkelt på er egna hemsida

Med SJ Widget kan du låta sj.se komma till er. Dina medarbetare slipper hålla koll på kundnummer och fakturauppgifter, allt ligger redan i widgeten - som ni kan placera på er egna webbplats. Widgeten är skräddarsydd utifrån era behov.

Skärmklipp från SJ Biz Reseanalys

Se hur mycket ditt företag skulle spara på att ta tåget

Många företag byter till tåget för att minska sin påverkan på klimatet - men visste du att det även kan generera besparingar i pengar och arbetstid? Med SJ Biz Reseanalys kan du fylla i hur ni reser idag och se vad ett byte till tåget skulle innebära för er!

sj.se/klimatsmart hittar du källorna till reseanalysens indata kopplat till CO2-utsläpp. 

Affärsresenärer på perrongen

Fler fördelar med tåget

Kontakta oss på SJ Biz så kan vi hjälpa dig att jämföra vilka besparingar i tid, pengar och koldioxidutsläpp som ditt företag kan göra genom att resa mer klimatsmart. Vi förklarar gärna mer om vad det innebär att vara företagskund om du har några frågor!

Inspireras av andra!

Nedan kan du läsa intervjuer med några personer och företag som redan har tagit steget och valt tåget när de ska resa i tjänsten.

SJ 3000 i sommarlandskap

Tåget kan få en viktig roll när resor ska vara både hållbara och corona-säkrade

Affärsresorna störtdök under pandemin och det viktigaste för att affärsresandet ska återupptas är att det ska upplevas som tryggt för individen.

Läs mer om tryggt och hållbart affärsresande

Rasmus visar biljetten i mobilen

Rasmus jobbresa i Europa

Rasmus Larsson valde tåget för jobbresan från Ludvika till Schweiz – för klimatets och dotterns skull.

Läs om Rasmus som slutade flyga

Anna Graaf, hållbarhetschef på White Arkitekter

För White Arkitekter känns tåget som det mest effektiva

"Förutom att det är mycket mer miljövänligt än att ta flyget är det dessutom enklare och skönare att ta tåget. Reser man tre timmar med tåg får man tillbaka minst två och en halv timmar, i form av arbete eller vila."

Läs intervjun med Anna Graaf, hållbarhetschef på White Arkitekter

COWI har stort fokus på sitt hållbarhetsarbete

Lyssna på COWIs Head of Department Shared Service Management Irene Bengtsson och hör henne berätta hur deras förändringsresa tog fart och hennes tre topptips hur du som företag lyckas nå dit.

Kontakta oss

Vill du veta mer om företagsavtal eller behöver personlig hjälp med din tjänsteresa? Vi hjälper dig gärna.

Telefon: 0771–75 75 55
Öppettider: Mån–fre 08.00–16.00*
Mejl: foretag@sj.se

SJ Fakturasupport
Svarar endast på fakturafrågor från avtalskunder.
Telefon: 0771–21 21 86
Öppettider: Mån–fre 09.00–12.00*
Mejl: foretagskunder@sj.se

Postadress
SJ avtalssupport/avtalsadministration
Box 2
841 21 Ånge

* Under storhelger kan andra öppettider gälla.

Glöm inte ladda ner vår app!

Vår app är det smidigaste sättet få veta det senaste om din resa. Vår app finns både för Apple och Android, inklusive Apple Watch.