2007-06-11 10:50

Kortare restid med dubbeldäckartåg Stockholm-Sandviken

SJ har lyckats kapa restiden rejält för regionaltåget Stockholm-Arlanda-Gävle-Sandviken. Resan blir hela blir 28 minuter snabbare. Den kortare restiden beror på bättre tåglägen på de enkelspåriga sträckorna.

Regionaltåget Stockholm-Arlanda-Gävle-Sandviken får en betydligt snabbare tidtabell med start 20 augusti 2007. Tack vare bättre tåglägen på de enkelspåriga sträckorna kortas restiden Stockholm-Sandviken med hela 28 minuter. Tåget körs med dubbeldäckartåg och utgår som tidigare från Linköping.

– Vi strävar hela tiden efter att hitta lösningar som gör våra avgångar så tidseffektiva som möjligt, och med det här tåget lyckades vi, säger Dan Olofsson, ansvarig Region Nord på SJ.

Den kortade restiden är en del av den satsning som SJ gör för att möta det stora antalet nya resenärer som väljer att ta tåget. Antalet resande med SJ ökade med nio procent förra året och allt fler resenärer hänvisar till miljöskäl när de motiverar sitt val av transportmedel.

För att möta tillströmningen av resenärer har SJ i Trafikplan 07 satsat stort på fler avgångar och extralånga tåg. Trafikplanen börjar gälla 17 juni 2007 och förändringarna kommer att märkas på tågtrafiken i hela landet.

– Resandeutvecklingen är väldigt positiv och vi kommer nu att erbjuda betydligt fler platser på de tyngsta avgångarna, säger Dan Olofsson.

Nytt nummer till SJs Presstjänst: 010-751 51 84

Vi har bytt nummer till presstjänsten, nu kan ni använda samma nummer dygnet runt.

Varje dag reser närmare 100 000 resenärer med SJs tåg till runt 350 destinationer, från Malmö i söder till Storlien i norr. 2006 omsatte SJ AB 6,9 miljarder kronor. 3 500 SJare arbetar för att tågresan ska vara enkel, bekväm och trygg. SJs eltåg är märkta med Bra Miljöval – de uppfyller världens tuffaste miljökrav.

  Utskriftsvänlig sida