Ungdomar framför en dator. Foto: Alexander Pihl

Sista minuten

Sista minuten är en biljett för dig som ännu inte fyllt 26 år, som är studerande eller pensionär.

Sista minuten-biljetter gäller för resa i 2 klass på våra dagtåg. Den kan köpas tidigast 24 timmar innan avresa, antingen här på sj.se, i våra biljettautomater, hos SJ Resebutik eller på 0771-75 75 75.

Student, ungdom eller senior

Sista minuten-biljetter kan köpas av dig som är student, ungdom (till och med 25 år) eller senior (65 år och äldre). Som student ska du ha ett studentkort med SJ-giltighet när du reser. Förtidspensionär ska kunna visa giltigt intyg om pensionärsrabatt från Pensionsmyndigheten och sjukpensionär intyg från Försäkringskassan. Ombord på tåget visar du legitimation och rabattkort tillsammans med din biljett.

Pris

Minimipriset för en Sista minuten-biljett är 155 kronor. Priset är rörligt och är lägre om du undviker att resa under rusningstrafik, till exempel tidig morgon och sen eftermiddag. Sista minuten går inte att kombinera med andra rabatter. Antalet Sista minuten-biljetter är begränsat och styrs av efterfrågan, vilket kan innebära att det finns avgångar utan några Sista minuten-biljetter alls. Platsreservation ingår i biljetten.

Ta med barnen eller barnbarnen

På dagtågen gäller SJs familjeerbjudande vid resa i 2 klass. Det innebär att seniorer kan ta med sig upp till två barn till och med 15 år för endast bokningsavgiften på våra InterCity- och regionaltåg. På våra SJ Snabbtåg betalar medföljande barn 15 % av aktuellt pris för senioren.

Resenärer med student/ungdomsbiljett kan ta med sig två barn till och med 6 år till samma förmånliga erbjudande.

Hämta ut din biljett

Har du köpt din biljett här på vår webbplats kan du hämta ut den i våra biljettautomater. Hämtar du ut biljetten i SJ Resebutik tillkommer en avgift för utskriften på 30 kronor per beställningsnummer. Hämtar du ut hos Pressbyrån eller 7-Eleven tillkommer en serviceavgift på 20 kronor per beställningsnummer. En Sista minuten-biljett kan inte köpas eller hämtas ut ombord på tåget.

Observera att uthämtningsmöjlighet hos ATG-ombud upphörde den 1 september 2012.

Återbetalning och avbokning

Du kan inte boka om eller få pengar tillbaka för en Sista minuten-biljett.

SJs familjeerbjudande
Twitter  Facebook
  Utskriftsvänlig sida